Zaposlenik McDonald’sa otkrio koje njihovo popularno jelo nikad ne bi pojeo

Mc Donald's logo
Mc Donald's logo
Anonimni radnik je upozorio korisnike da nikada ne bi trebali naručiti pileći hamburger, piše The Sun.

"Riječ je o užasnoj zamrznutoj piletini koju mi odledimo i stavimo na paru pa postane pomalo želatinozna". I kao da to nije dovoljno da nam se svima okrene želudac dodaje da je "piletina termički obrađena i pohana prije zaleđivanja te onda poslana s Tajlanda".

Unatoč McDonald'sovoj politici kada je piletina u pitanju, zaposlenik je ostalo meso opisao kao dobro i svježe pečeno.

U odgovoru na raspravu koja se pojavila na Redditu, glasnogovornik McDonald'sa je rekao: "U britanskom McDonald'su poslužuje se piletina koja potječe iz Velike Britanije i Europe. Koristimo samo pileća prsa u svim jelima s piletinom. S obzirom na to kolike količine piletine kupujemo neizbježno je da dio uvezemo iz Brazila i Tajlanda. No, imamo iste vrlo visoke standarde kvalitete za sve dobavljače bez obzira iz koje zemlje svijeta uvozimo".

No, to nije bilo jedino upozorenje koje je navodni zaposlenik imao za kupce u McDonald'su. Prenosi Magazin.hr.

"Jelovnici koji se prodaju kao ‘zdravi' su gori nego što mislite. Piletina pržena u dubokom ulju umata se u wrapove, pljeskavice od povrća također se prže u dubokom ulju, a umaci za salatu prepuni su smeća", upozorio je.

Optužbe navodnog zaposlenika McDonald'sa dospjele su na naslovnice svega nekoliko dana nakon što je McDonalds' najavio da mijenja recept legendarnih McNuggetsa u SAD-u. U planovima da svoju hranu naprave puno zdravijom najavili su da će početi prodavati pileće McNuggetse po novoj recepturi već ovog ljeta. Nisu otkrili sve detalje novog recepta, ali su najavili da će konzervanse, koje sada koriste da bi očuvali svježinu mesa, zamijeniti limunovim sokom i rižinim škrobom.