Voda iz boce uglavnom je samo pročišćena voda iz slavine

Istraživanje je provedeno na 632 roditelja koji su došli na hitan prijam bolnice u Milwaukeeju u Wisconsinu i pokazalo se kako djeca Afroamerikanaca i Hispanaca triput češće od bijelih vršnjaka kod kuće piju isključivo vodu iz boce.

"Mislim da bi morali štedjeti novac i piti vodu iz slavine", rekao je Marc Gorelick koji je vodio studiju. Istraživanje je pokazalo da četvrtina Crnaca i Hispanaca djeci daje samo vodu u boci, a tako postupa samo 8 posto bijelih roditelja.
Takav rezultat potvrđuje ranija istraživanja i pokazuje da veća žeđ za vodom u boci kod manjina dolazi od zablude da je takva voda sigurnija, čišća i ukusnija.

"Voda iz boce uglavnom je samo pročišćena voda iz slavine, nema u njoj nikakvih hranjivih tvari", objašnjava Gorelick. "Voda iz boce nema nikakve prednosti, ali ima mana", dodao je. Kao prvo, voda iz slavine glavni je izvor fluora koji je važan za dječje zube.

Drugo, pakiranje i transport onečišćuju okoliš, a u SAD-u se proda 37 milijarda litara na godinu i taj broj stalno raste.

fena