Vježbe za sjajno tijelo u bikiniju

vježbe, bikini
Svaka tjelesna aktivnost se zbraja", tvrdi dr. Pamela Peeke, autorica knjige "Body for Life for Women". Zaboravite na automobil i prednost dajte biciklu ili svojim nogama. Upišite se na tečaj zumbe, pilatesa, yoge ili se rolajte.

Sklekovi
Zašto biste gubili vrijeme i vježbali skupinu po skupinu mišića? Sklekovi su vječna klasika kada je u pitanju klesanje tijela, a objedinjuju rad nekoliko mišića: bicepse, tricepse, deltoide, pectoralise, trbušne mišiće i gluteuse.

Na početku izvodite ženske sklekove - oslanjajte se koljenima o pod i prekrižite stopala, a s vremenom kada vam mišići ojačaju možete prijeći na muške sklekove.

Nakon ovog stupnja izvodite sklekove s nagibom - stopalima se oslanjajte o stolac ili stepenicu.

Uže za preskakanje
Uže za preskakanje nudi trening svih mišićnih skupina: jača noge, učvršćuje guzu, a ruke i ramena postaju kao od mramora.

Obavezno se dobro zagrijte prije vježbanja i istegnite poslije. Posebnu pažnju posvetite razgibavanju koljena i laktova kako bi izbjegli ozljede. Ova će vježba ubrzati vaše srce, a ako pustite motivirajuću glazbu, lakše ćete preživjeti trening. Više o vježbama koje možete izvoditi s vijačom pročitajte u članku: Spremni za intenzivni trening? Probajte uže za preskakanje

Iskoracima do manekenskih nogu
Iskorak ste vjerojatno svi barem jednom napravili. Stanite u uspravan položaj, ruke položite na kukove i iskoračite desnom nogom prema naprijed. Lijevu nogu približite desnoj i napravite sljedeći snažan iskorak, ovaj put upravo s lijevom nogom. Nastavite ovako "preuveličano" koračati još deset koraka.

Ništa bez čučnjeva
Ako želite vitkije noge bez celulita i čvrstu stražnjicu, ništa nećete postići bez čučnjeva. Počnite s onima koji se izvode uza zid, a s vremenom se prebacite na "klasične" čučnjeve. Kada dovoljno ojačate noge, iz čučnja skočite u zrak što više možete i "sletite" mekano u čučanj.

Vježbe za ravni trbuh
"Ako morate skinuti masne naslage, trbušnjaci su gubitak vremena. Počnite s intervalnim treningom - kratkim naletima vježbi jakog intenziteta - koji će potaknuti otpuštanje adrenalina, hormona koji tjera tijelo na sagorijevanje uskladištenog sala. Kombinacija ovog s treningom snage je najučinkovitiji način rješavanja masnih naslaga s trbuha", objasnio je Marco Borges, osobni trener pjevačkih zvijezda kao što su Shakira ili Beyonce.Loša vijest za one koji žele brze rezultate - bez puno truda.

Osim kardio programa, morat ćete se i malo oznojiti na spravama, no one nisu nužne za razvijanje i učvršćivanje mišićne mase. Jednako učinkovito možete izvoditi vježbe koristeći samo - svoje tijelo ili rekvizite koji su vam nadohvat ruke. Oni uključuju stolac, pilates loptu, klupicu u parku, zid i sl.

Iako oni neće samostalno osigurati six-pack iz vašeg single-packa, trbušnjake trebate izvoditi baš kao i kardio vježbe. Vježbe za savršen ravni trbuh

I zapamtite: teško ćete postići rezultate ako se nezdravo hranite. Smanjite unos kalorija i povećajte njihovu potrošnju - ubrzo ćete vidjeti da se trud zaista isplati. Obratite više pažnje na proteine i vlakna koja mogu usporiti probavu. Na taj ćete način duže osjećati sitost i nećete imati želju za novom hranom. Bikini dijeta - 4 kilograma u 2 tjedna
izvor: ordinacija.hr