Umorni ste? Ovako ćete izdržati do večeri

Nekoliko preinaka u dnevnoj rutini moglo bi biti sve što vam treba da biste ostali koncentrirani i pozitivni tijekom cijelog dana.

Pravi doručak tjera umor, krivi ga povećava

Ako se ujutro natrpate industrijski prerađenom hranom male hranjive vrijednosti sasvim sigurno ćete imati manjak energije. Umjesto toga, dan započnite zdravim doručkom u kojem ima voća i povrća tj. vlakana te složenih ugljikohidrata i proteina.

Tjelovježba

Nađete li vrijeme za tjelovježbu povećat ćete razinu endorfina. Osim toga kretanje će stvoriti novu energiju pa je to jedan od najboljih načina borbe protiv umora. Imajte na umu da dnevna tjelovježba potiče bolji san tako da ćete sljedećeg jutra biti svježiji.

Tekućina, tekućina, tekućina

Unos dovoljne količine vode je temelj zdrave probave, sjajne kože i borbe protiv umora. Znate li da je umor jedan od prvih znakova dehidracije.

Pauza

I pet minutna šetnja po svježem zraku i dnevnom svjetlu osnažit će vas i popraviti raspoloženje. Ako ste toliko zauzeti na poslu da nemate vremena za pauzu rastegnite se za stolom jer ćete barem malo smanjiti stres na ramenima, vratu, zglobovima i leđima te ostati koncentrirani.

Prije spavanja ne koristite elektronske uređaje

Barem 20 minuta prije odlaska u krevet ugasite sve elektronske uređaje. Tijelu ćete tako dati vremena da se prirodno prilagodi i utone u zdraviji san.

T.T./news.health.com/ net.hr