U pola godine pobijedila devet opakih tumora

Terminalni tumori pojavili su se pod pazuhom, u trbuhu, slezeni, s obje strane vrata, čak tri tumora su joj izrasla na jetrima i jedan na limfnim čvorovima, prenosi whatsonxiamen.com.

Liječnici su bilo šokirani njenim nalazima i rekli su joj da je ne mogu operirati. Jedino što su mogli je neko vrijeme odgoditi neizbježno.

Ali, šest mjeseci kasnije ti isti stručnjaci šokirani su rezultatima snažne kemoterapije, koja je zamalo ubila Hayley.

Djevojka je sada dobro, a svih devet tumora je nestalo. Ostao je jedino još tumor na dojci, koji se toliko smanjio da ga je moguće ukloniti operativnim zahvatom.

Hayley je kvržicu na dojci otkrila u listopadu 2009. godine. Iako su liječnici prvo tvrdili da nema razloga za zabrinutost te da se vjerojatno radi o cisti, nalazi biopsije su pokazali da se radi o iznimno agresivnom obliku raka i liječničke prognoze su bile crne.

'Odlučila sam da se želim boriti. Nisam bila spremna samo ležati i čekati kraj.'

Liječnici su joj odmah dali lijekove koji su je uveli u menopauzu, jer se njen rak hranio estrogenom, a potom je krenula na iznimno jaku kemoterapiju, koja je izazivala ozbiljnu, po život opasnu dehidraciju.

S kemoterapijama je prestala krajem ožujka i rezultati su bili nevjerojatni. Liječnici su bili šokirani.

Iako će narednih godina biti pod strogom liječničkom prismotrom te neće moći imati djecu, Hayley je puna optimizama i vjere u opravak. Net.hr