Turski 'lijek' protiv mamurluka koji košta manje od 2 KM

mamurluk, prirodni lijek, protiv mamurluka, mamurluk
Turska kuhinja je fuzija okusa Srednje Azije, Bliskog istoka, istočne Europe i Balkana. U ovoj zemlji jede se sve od bureka i kebaba preko dolmi do baklave.

Posebno mjesto u turskoj kuhinji ima ukiseljeno povrće poput krastavaca koje se jede praktički uz svaki obrok. Ne samo da Turci kisele sve štogod raste - na jelovniku ćete ponegdje naći i ukiseljene zelene šljive, već ne bacaju ni tekućinu od kiseljenja.

Tekućina od ukiseljenog povrća ima široku primjenu u gastronomiju - može se koristiti kao marinada za meso, dodatak salatama ili koktelima. Turci je, pak, koriste i kao "lijek" protiv mamurluka.

Tekućina od ukiseljenog povrća je bogatama mineralima koji oporavljaju tijelo u slučaju kada se popila koja čašica previše, a navodno počinje djelovati nekoliko minuta nakon ispijanja.

U istambulskoj četvrti Eminönü mogu se naći trgovine s ukiseljenim namirnicama, ali i štandovi koji isključivo prodaju tekućinu od ukiseljenog povrća na čaše te po „smiješnoj" cijeni od tek jedne turske lire odnosno.

punkufer.hr