Top tri namirnice za ublažavanje mamurluka

Top tri namirnice za ublažavanje mamurluka
Đumbir
Ako jutro nakon tulumarenja osjećaš mučninu, probaj smiriti želudac đumbirom. S obzirom da je đumbir vrlo intenzivan možda nije najbolje rješenje grickati ga u svježem stanju, no probaj napraviti čaj od đumbira tako da naribani korijen preliješ vrućom vodom ili ga dodaj u svježe cijeđeni sok od voća ili povrća, a možeš i ispeći kekse sa đumbirom.

Banane
Banane sadrže značajnu količinu kalija i magnezija, dva minerala koja često nedostaju organizmu kada se konzumira alkohol. Nedostatak kalija u organizmu može uzrokovati mučninu, slabost i umor, stoga se opskrbi bananama kojima ćeš odagnati ove klasične simptome mamurluka. Dodatna prednost banana je da djeluju kao prirodni antacid odnosno sredstvo koje neutralizira kiselinu u želucu.

Juha
Važan korak kod uklanjanja simptoma mamurluka je pravilna rehidracija. Izgubljena voda može se nadoknaditi običnom vodom, biljnim čajevima ili svježim sokovima, a odlično rješenje je i unos juhe koja će osim vode nadoknaditi izgubljene elektrolite te ukoliko je obogaćena povrćem, tijelu pružiti važne nutrijente. Juha je lako probavljiva i neće preopteretiti želudac kojeg muči mučnina.

vitamini.hr