Sve dobrobiti kokosovog ulja

zdravlje, kozmetika, voće, djelovanje voća u kozmetici

Maska za kosu:

Kokosovo ulje je kremaste strukture pri sobnoj temperaturi, dok pri zagrijavanju prelazi u tekuće stanje. Za vrijeme tuširanja, stavite svoju staklenku sa kokosovim uljem pod mlaz tople vode. Zatim, nakon šamponiranja i ispiranja kose, na dlanove uzmite dovoljnu količinu ulja i ravnomjerno raspodijelite po pramenovima kose. Takvu kosu uvijte u punđu i ostavite da djeluje minimalno 5 minuta. Nakon toga, isprati kosu na uobičajen način. Ulje će kosi vratiti sjaj i živost.

Njega tijela:

Zbog svoje kremaste strukture, ulje može poslužiti, kao idealan losion za tijelo. Nakon tuširanja, sve što trebate jest, uzeti dovoljnu količinu ulja i namazati svoje tijelo. Očaravajući miris, dodatno možete pojačati s dodatkom svojih eteričnih ulja, koja inače imate u svom domu i dobijete ujedno i ulja za relaksirajuću masažu tijela.

Balzam za usne:

Ispucane usne nemaju šanse protiv ultra hidratantnog kokosovog ulja. Radi praktičnije uporabe, možete ga staviti u npr. kutijicu za leće, i tako ga imati uvijek u svojoj torbici.
Omekšivač neugodnih zanoktica:
Napravite još jednu korist od ulja, tako što ćete ga koristiti za njegu noktiju i reći zbogom ispucaloj i bolnoj koži oko noktiju. Malom količinom ulja namažite zanoktice i ostavite da djeluje što duže. To će ojačati vaše nokte i učiniti, da vaša koža izgleda mlađe.

Krema za područje oko očiju:

Koža ispod očiju je posebno tanka i osjetljiva, a korištenjem ulja, možemo učiniti da sklonimo fine linije, natečenost i tamne podočnjake. Samo utrljajte prstohvat ulja između prstiju, kako bi ga zagrijali prije utapkavanja ispod očiju.
Krotitelj kovrča:
Utrljajte količinu ulja veličine zrna graška između prstiju, da bi ga ugrijali, i stavite ga na krajeve svojih kovrča. Ukoliko vam je kosta gušća i suha, stavite veću količinu i krenite sa sredine kose.

Sjajna koža:

Sjajan i zdrav izgled kože je uvijek u modi, a sasvim malo ulja na rubovima vaših jagodičnih kostiju, dat će vašem licu poseban sjaj.

Skidanje šminke sa lica:

Zdrav i siguran način. Lagano ugrijano ulje, na blaznicama će uspješno ukloniti ostatke šminke sa lica, a pritom ćete hidratizirati i nahraniti kožu.

Piling:

Dodajte ulju žlicu šećera, soli ili kukuruzne krupice i dobili ste piling za tijelo.rezultat:koža mekana kao u bebe.

Krema za brijanje:

Ostali ste bez svoje najdraže kreme za brijanje? Ne očajavajte,ulje će spasiti stvar. Samo ga zagrijte, namažite noge i krenite sa brijanjem. Britvica će kliziti, a koža će ostati glatka i hidratizirana. Samo pripazite, ruke neka vam budu suhe, zbog lakšeg pridržavanja britvice.