Sunčanje produžava život,ali ne bez zaštitne kreme

kreme za zaštitu, sunčanje, produženje , život, zaštitni faktor, krema za sunčanje, toplinska iscrpljenost, sunčanica, simptomi, koža, sunce, sunčanje, sunčanje, guljenje, mlijeko za sunčanje, ulje za sunčanje, krema za sunčanje, sunčanje, krema za sunčanje, mlijeko za sunčanje, ulje za sunčanje, krema za sunčanje, prošla godina
Analizom je obuhvaćeno 29.518 žena u periodu od 20 godina, a rezultati su pokazali kako izlaganje suncu može smanjiti rizik od srčanih i drugih bolesti koje nisu povezane s rakom, iako razlog zašto je to tako još uvijek nije poznat, piše Independent.

Doktor Pelle Lindqvist, koji je vodio istraživanje, sugerira kako bi izbjegavanje sunčevih zraka moglo imati isti efekt na dužinu životu kao pušenje cigareta.

Kreme s visokim zaštitnim faktorom su obavezne

"Otkrili smo da su pušači u grupi koja je bila najviše izložena suncu, imali slične efekte kao nepušači koji su malo vremena provodili sunčajući se, što može značiti kako je izbjegavanje sunca jednako riziku od pušenja", kaže Lindqvist.

Studija navodi da izloženost suncu može povećati rizik od kožnih oboljenja. Povezanost između UV zračenja i potencijalnog raka kože se ne dovodi u pitanje.

Stručnjaci preporučuju kreme za sunčanje s visokim stupnjem zaštite. Naglašavaju i da treba izbjegavati izravnu izložensot suncu između 11 i 15 sati.