Stvari o kojima ginekolozi razmišljaju za vrijeme pregleda

Stvari o kojima ginekolozi razmišljaju za vrijeme pregleda

Ginekološki pregled većini žena nije ugodan.

Često svoje misli opterećuju time što ginekolog misli za vrijeme pregleda. Te su misli za Health otkrili neki stručnjaci u ovom području.

Nije nam važno jeste li obrijane ili ne

"Dnevno pregledamo desetke žene i zaista nemamo vremena primijetiti je li neka žena obrijana ili nije. Ne obraćamo pažnju ni na pedikuru. Ne mogu vam ni opisati koliko mi se žena dnevno ispričava zbog toga što se nisu obrijale ili sredile nokte na nogama. Vi svi mislite da mi primjećujemo te stvari, ali ne primjećujemo", rekla je dr. Alyssa Dweck, ginekologinja i koautorica knjige "The Complete A to Z for Your V".

Ne mislimo da je odvratno ako na pregled dođete usred mjesečnice

"Neke žene misle da je grozno doći u vrijeme mjesečnice. To nije točno. Ne bih postala liječnica da mi se menstruacijska krv gadi. Štoviše, odlična je kao lubrikant koji nam olakšava pregled. Ako pacijentica ima obilne menstruacije, onda je definitivno želim vidjeti kako bih bila sigurna da je sve u redu", dodaje dr. Christine Greves s Orlando Healtha u Floridi.

Ginekolog vam može poboljšati seksualni život

"Seksualni život nije tabu tema za ginekologe. Oduševljen sam kada pacijenti otkriju stvari koje ih brinu, a tiču se seksualnog zdravlja. Najčešći problemi su bolan spolni odnos, krvarenje nakon njega ili jednostavno nepostojanje želje za njim. Sa svim im tim problemima možemo pomoći, samo nam se moraju otvoriti", rekla je dr. Dweck.

Da, možete zatrudnjeti i dobiti spolno prenosivu bolest

"Iznenadilo bi vas koliko pacijenata koji prakticiraju nezaštićen spolni odnos ne shvaća rizik takvog odnosa. I ne samo to, nemate pojma koliko osoba misli da mogu imati nezaštićen odnos, redovitu menstruaciju, ne zatrudnjeti i ne dobiti spolnu bolest", rekla je dr. Dweck.