Što nikad ne biste trebali jesti prije plivanja?

1. Ljuta hrana

S obzirom na to da će vam tijelo uglavnom biti u horizontalnom položaju tijekom plivanja, nemojte prije toga jesti ljutu hranu jer vam se lako može dogoditi žgaravica. Jednostavno se prije plivanja klonite ljutih umaka i hrane.

2. Voćni sokovi i gazirana pića

Po ljeti brže dehidrirate, no izgubljenu tekućinu ne biste trebali nadoknađivati gaziranim pićima i voćnim sokovima jer mogu uzrokovati nadutost i grčeve što je krajnje nepoželjno tijekom plivanja.

3. Alkohol

Alkohol je definitivno na popisu stvari koje ne biste trebali piti prije plivanja. Alkohol dehidrira, umanjuje uračunljivost te opterećuje jetru.

4. Grah

Mahunarke poput graha i leće imaju puno vlakana koja su prilično dobra za zdravlje, no nisu idealna za plivanje. Te namirnice često znaju izazvati zatvor, nadutost i grčeve.

5. Kava

Kava će vam nesumnjivo dati energiju potrebnu za plivanje, no također će izazvati dehidraciju i mogući proljev ili mučninu.

6. Celer

Celer može izazvati osjetljivost na sunčeve zrake i opću kožnu iritaciju. Celer je osim kikirikija među namirnicama koje izazivaju najjače alergijske reakcije. Čak ni kuhanje ne pomaže.

7. Sladoled

Zbog mliječne masti sladoled nije idealna hrana prije plivanja. Mliječni proizvodi kod mnogih ljudi izazivaju mučninu i želučane probleme.

Izvor: tportal.hr