Stres se može smanjiti ako radite ove dvije stvari

ljutnja, bolesti, stres, nesanica, stres, stresna kardiomiopatija, zavist, mržnja, ljutnja, tuga, strah, znakovi, stres, odmor, stres, uzroci stresa, simptomi stresa, Redovita tjelovježba, ljekovito bilje, prejedanje, vježbe, disanje, otklanja stres, automobili, stres, stres, simptomi stresa, jesenji stres, pravilno disanje, disanje, razina kortizola, kortizol, stres, istraživanje, riječi
Stres je veliki problem, a dolazi sa svih strana - posao, ljubav, obitelj...

No, umjesto prejedanja i živciranja znanstvenici sugeriraju dvije stvari koje dokazano pomažu u stresnom razdoblju - meditacija i vježbanje.

Povezanost između meditacije i stresa proučavana je godinama, mnoga istraživanja provedena su još 90-ih, a rezultati su stalno bili isti. Redovito meditiranje odličan je način za smanjivanje stresa.

Kada se tome pridruži i vježbanje, još jedan dokazani način kojim se smanjuje stres, dobiva se dobitna kombinacija. I posljednje istraživanjie pokazalo je da meditacija i vježbanje pozitivno utječu na naše mentalno zdravlje.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Rutgers, a u njemu su sudjelovala 52 ispitanika, od kojih je 22 imalo dijagnozu depresije. Ispitanici su dva puta tjedno meditirali po pola sata, nakon čega su još pola sata trčali na traci.

Kombinacija meditacije i vježbanja trajala je osam tjedana, a rezultati su kod osoba koje pate od depresije pokazale 40 posto manje simptoma tog stanja.

večernji.hr