Stanje vašeg trbuha govori i o potencijalnim problemima sa zdravljem

trbušni mišići, aerobne vježbe,  aktivni mišići, Muškarci i žene, učvrstiti trbuh, vježbanje, tjelovježba, trbušni mišići, tjelovježba, vježbe, zablude o vježbanju, mršavljenje, Frank Medrano, tjelovježba, vježbanje, pravila, zdravlje, vjerovanje, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , prehrana, trbušnjaci, trbušni mišići, učvrstiti trbuh, pivski trbuh, trbuh

Salo koje se skuplja na području trbuha može pogoršati rad srca i jetre, zbog toga je važno da vaš trbuh bude što ravniji! U nastavku donosimo 10 koraka koji vam mogu pomoći da ga dosegnete!

1. Jedite namirnice bogate mononezaisćenim mastima. To će pomoći vašem trbuhu da ne skuplja masne stanice na području trbuha. Osim toga, takva prehrana sprječava pojavu dijabetesa, bolesti srca te smanjuje rizik pojave raka dojke.

2. Izbjegavajte nadutost trbuha. Trbuh će vam se puno manje isticati. Nemojte miješati krutu hranu i tekućine. Jedite sporo, ne gurajte zrak, izbjegavajte gazirana pića i pjenušac.

3. Bez kruha! Crni, bijeli - nije važno koji; pokušajte u potpunosti isključiti kruh iz vaše prehrane. Ako se odlučite za njega, znajte da je dopušten samo onaj od cjelovitih žitarica, a bolje je da ga zamijenite hranjivom zobi.

4. Stres je vaš neprijatelj. Postoji direktna veza između stresa i velikog trbuha. Kortizol, hormon koji se izlučuje tijekom stresnih situacija i negativnih emocija, stimulira apetit i potiče jedenje slatke i masne hrane. Sve se to nakuplja u području trbuha.

5. Vježbe koje nisu iscrpljujuće. Umjesto fitnesa, predlažemo vam jednostavne aerobne vježbe. Hodajte 30 minuta svaki dan. Odmah ćete primijetiti razliku. Važno čak i nije količina vremena koje provedete hodajući, nego redovitost.

6. Kontrolirajte svoju prehranu. Što to znači? Prvo zapišite sve što ste pojeli tijekom dana. Kada to pročitate, vidjet ćete što jedete u dovoljnoj količini, a što previše. Alkohol također stimulira rast trbuha, probajte ga piti u minimalnim količinama.

8. Redovite fizičke aktivnosti. Maksimalno učinkovite aktivnosti za sagorijevanje masnoće na području trbuha su kardio vježbe: hodanje, trčanje, vožnja bicikla i tako dalje. Izaberite nešto što vam se sviđa i upamtite da je redovitost jako važna.

9. Detoksikacija je potrebna. Znate li da vaš organizam sadrži određenu količinu parazita, bakterija i toksina koji trbuh rade napuhnutim? Zbog toga je detoksikacija organizma dobra ideja. Najjednostavniji je recept za nju piti 8 čaša vode svaki dan.

10. Probajte samomasažu trbuha. Svega 15 minuta dnevno i počet ćete gubiti kilograme, koža će postati zdravija, a trbuh će se smanjivati. Oni koji imaju djecu znaju da masaža trbuha bebe pomaže da probava djeteta bolje radi. Isto je i s odraslima. Idealno je masirati se u krevetu, a prije masaže napravite nekoliko dubokih uzdaha i izdaha. Masirajte se prvo u smjeru kazaljke na satu, zatim s dvije ruke u različitim smjerovima.