Sjemenke avokada su nevjerojatno zdrave

 avokado
Naime, sjemenke sadrže više antioksidansa od samoga avokada. Čak imaju i mogućnost opskrbiti tijelo sa više topivih vlakana nego bilo koja druga namirnica, a zdravstvenih prednosti tih sjemenki je još mnogo.

Prije svega, sjemenke avokada sadrže ulje koje je bogato antioksidansima. Zapravo, 70% antioksidansa se nalazi u sjemenkama, a samo 30% u plodu. Ti snažni antioksidansi imaju sposobnost smanjiti visoku razinu kolesterola i zaštititi nas od bolesti srca i moždanog udara.

Mogu se koristiti i protiv proljeva i zatvora.

Sjemenke sadrže i spojeve koji umiruju čir na želucu. Uz to, ti spojevi sadrže antibakterijska i antivirusna svojstva što ih čini idealnima za sprječavanje gastritisa i drugih bolesti probavnog sustava.

Sjemenke sadrže i flavonol, antioksidans koji pomaže u sprječavanju i smanjenju rasta tumora. Ako sumnjate na neki od tih problema, najbolje se obratiti i liječniku, ali i uzimanje sjemenki avokada će značajno pomoći. One imaju sposobnosti da se bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti i starenje. Zapravo, proces starenja se njima može usporiti jer obnavljaju kolagen koji je jako važan za izgled kože. Tojest, da koža ostane čvrsta i mladenačka.

Ljekovite sjemenke su korisne i za snižavanje razine šećera u krvi te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine. Neka istraživanja govore i da mogu smanjiti apetit, odnosno potrebu za hranom što je izvrsno ako želite smršaviti.

Najbolji način pripremanja je da najprije otvorite avokado, pažljivo izvadite sjemenke, stavite ih u plastičnu vrećicu i zdrobite. Nakon toga, stavite ih u blender i izmiksajte u fini prah. Takav prah možete posuti na razne obroke kojima ćete unijeti puno zdravlja u svoj organizam.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl