Sjajan čuvar vašeg zdravlja, njegovo veličanstvo - cimet!

krvni tlak, cimet, prirodni lijek, kućna ljekarna, cimet, zdravlje, cimet, jabuke, med, limun, sok od limuna, cimet, blagodati, cimet, med i cimet , začin
Preporuka je koristiti organski cimet, a ne onaj s polica trgovina. Kako cimet koristi zdravlju vašeg tijela, pročitajte u nastavku teksta...

Poboljšava metabolizam
Cimet je često na popisu namirnica treba jesti ako pokušavate izgubiti težinu. Ima sposobnost revitalizacije metabolizma čime učinkovitije gubite težinu. Razmislite o dodavanju žličice cimeta u smoothie. Kako biste maksimalno iskoristili ovu prednost morat ćete konzumirati barem žlicu dnevno.

Snižava razinu lošeg kolesterola
Cimet pomaže smanjiti razinu LDL kolesterola u tijelu, ostavljajući razinu dobrog kolesterola netaknutom. Ovo je fantastičan prirodni lijek za sve koji pate od visokih razina kolesterola, ali ako ga koristite u ove svrhe obavezno se konzultirajte s liječnikom.

Održava razinu šećera u krvi
Cimet se preporučuje dijabetičarima jer prirodno regulira razinu glukoze u krvi. Stabilizacija razine šećera u krvi obično rezultira prirodnim mršavljenjem, ali nemojte se oslanjati samo na cimet.

Pojačava cirkulaciju
Cimet ima zagrijavajući učinak na tijelo i poboljšava protok krvi. Najviše koristi od povećanog protoka krvi ima srce, poboljšana cirkulacija treba značiti smanjenje otkucaja srca i snižavanje krvnog tlaka. Bolja cirkulacija pomaže seksualnom nagonu i muškaraca i žena. Za muškarce to znači jaču erekciju, a za žene povećanu osjetljivost klitorisa i stidnih usana.

Antibakterijska svojstva
Cimet djeluje kao antibakterijski agens u tijelu i koristan je u liječenju niza problema. Zato se preporučuje kod želučanih tegoba jer izbacuje štetne bakterije iz probavnog sustava. Iz istog je razloga cimet lijek za akne, jer uništava bakterije na koži. Poznat je čak i po tome da uništava candidu.

Sprečava bolesti srca
Zbog ranije spomenutih sposobnosti da smanji razinu kolesterola i poboljša cirkulaciju, cimet se može koristiti i kako bi se spriječile bolesti srca. Naravno da vam sam cimet neće pomoći, potrebno je jesti zdravu hranu i redovito vježbati.

Anti-upalna svojstva
Protuupalna priroda cimeta znači da ga možete koristiti kod liječenja raznih upala. Od začina osim cimeta anti-upalna svojstva imaju kurkuma, curry i đumbir - također sjajni pomagači u slučaju artritisa.

Uravnotežuje hormone
To je, složit ćete se, kod žena vrlo bitno. Smanjuje produkciju testosterona i povećava produkciju progesterona.

Poboljšava moždane funkcije
Cimet može pomoći da vaš mozak radi bolje. Umjesto da koristite energetska pića ili druge umjetne napitke, koristite cimet koji će vam dati dodatni mentalni boost toliko potreban tijekom tipičnog radnog dana.

Poboljšava raspoloženje
Cimet možete koristiti kao svojevrsnu aromaterapiju kojom ćete poboljšati raspoloženje. Jednostavno uključite cimet u svoju svakodnevnu rutinu i - budite sretni.

punkufer.hr