Šetnja na svježem zraku godi imunitetu!

jutarnja-setnja-trimusom-i-barama
Također, iz istog razloga manje se izlažemo blagotvornom učinku sunca, tj. tijelo nam apsorbira manje D vitamina nego ljeti, zbog čega pati naš imunološki sustav. Kako bismo pomogli vlastitom imunološkom sustavu boriti se protiv bolesti, postoje brojni načini, a evo nekoliko njih.

Koncentrirajte se na D vitamin
Nisu dobri umjetni načini unosa D vitamina pomoću pilula - sunce je najbolji izvor i pokušajte se što više izlagati suncu. Najbolje bi bilo zimi na nekoliko dana otići u tropske krajeve, ali kako si to rijetki mogu priuštiti, možete pokušati do D vitamina doći i unosom adekvatne hrane - žumanjka jajeta, plave ribe, organskog crvenog mesa i unosom male količine ribljeg ulja.

Češnjak će ojačati imunitet
Češnjak je definitivno superhrana - svi mogući oblici češnjaka su dobrodošli, najbolji je, naravno, svježi češnjak u hrani, ali i onaj u prahu će biti od koristi, a ima ga i u kapsulama.

Kombuča čaj
U kombuča čaju ima probiotika - to je fermentirani čaj i on će odlično ojačati imunitet.
Zeleni čaj, čaj od kamilice - i svi drugi čajevi
Zeleni čaj pun je antioksidanata - dobro ga je piti tijekom dana, a navečer si napraviti čaj od kamilice kako biste ugodnije zaspali. I rooibos čaj je odlična ideja, smatra se da ima više antioksidanata čak i od zelenog čaja.

Nakrcajte se antioksidantima
Jedite voće bogato antioksidantima - najbolje je bobičasto voće i jedite puno povrća.

Lagana tjelovježba
Ako osjećate da ćete se razboljeti, nemojte nikako krenuti na intenzivne treninge - radije izaberite neki laganiji oblik - najbolje šetnju na svježem zraku ili lagano planinarenje.

Izbjegavanje procesuirane hrane i zaslađenih pića
Ako pazite na zdravlje, znate da je to pravilo kojeg se uvijek treba držati. Najgori su omega-6 ulja, pržena hrana, zaslađivači kao što je kukuruzni sirup, rafinirani šećer i hrana puna aditiva - sve to tjera vaše tijelo na dodatne napore kako bi se oslobodilo štetnih tvari te se ono neće moći baviti zaštitom imunološkog sustava. Umjesto toga, jedite voće i povrće, jaja, orašaste plodove, sjemenke, organsko meso i slično.

Dnevni list