Savjeti za mršavljenje koji dokazano pale

Održavanje vitke linije počinje od toga što i kako jedete. Bitno je da nikada ne preskačete doručak. Ako ga preskočite, velika je vjerojatnost da ćete taj dan u tijelo unijeti i do 100 kalorija više.

Nemojte ručati za radnim stolom. Odvojite nekoliko minuta za ručak u miru. Osobe koje istovremeno rade i jedu unose i do 250 kalorija više u samo jednom obroku.

Odlična ideja je jesti u društvu. Tako ćete unijeti manje kalorija, opustiti i nakratko zaboraviti na posao, prenosi tportal.

Naime, stres na poslu je čest uzrok prejedanja. Opušteni razgovor s kolegama ili duboko disanje bi trebali vam pomoći da se smirite i uspijete pripaziti na unos hrane.

Prije objeda pojedite jabuku, na taj način ćete tijekom dana unijeti čak 187 kalorija manje. Odličan put do vitke linije je i crvena paprika. Pokušaje ju kombinirati sa što više obroka i tako pomozite tijelu da brže sagori masnoće i pretvori ih u energiju.

Razni voćni sokovi su pravi prijatelji vitke linije. Sokovi s komadićima voća su pravo osvježenje u ljetne dane, a mogu i zamijeniti popodnevni obrok. Posebno se preporučuje sok od mrkve, koji je prepun vlakana i hranjivih tvari i pomaže pri mršavljenju.

Jedna čaša crvenog vina na dan trebala bi vam pomoći u sprečavanju masnih nakupina, pogotovo u dijelu trbuha i struka.

Posebno je preporučljivo jesti crveno meso koje je prepuno proteina. A niti žvakanje žvakaćih guma nije za odbaciti. Žvakanjem žvakaćih guma nakon jela ćete smanjiti želju za grickalicama i slatkišima.

Ne zaboravite redovno vježbati. Vježbanjem u društvu ćete prije smršavjeti, imati veću motivaciju, ali i podršku.

Dva savjeta koja nikako ne biste smjeli preskočiti – više smijeha i više seksa. Možda niste znali, ali tijekom seksa potrošite i do 150 kalorija, ubrzavate metabolizam i jačate mišiće.

Smijeh je osim za dobro raspoloženje rješenje i za potrošnju kalorija. Za 10-15 minuta smijeha ćete potrošiti i do 280 kalorija.

tportal