Samo žličica ovog začina na dan topi kilograme

dijeta, rajčica, dijeta, dijeta, zdravlje, dijeta, mršavljanje, kilogrami, dijeta, organizam, dijeta, kiseli kupus, dijeta, izbor, dijeta, pogreške, dijeta, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, trening, ravan trbuh, dijeta, dječija hrana, dijeta, težina, održavanje, dijeta, riža, mršavljenje, dijeta, dijeta, mršavljenje, recept, mršavljenje, dijeta, upute, salo, trbuh, mršavljenje, mršavljenje, trikovi, dijeta, načini, dijeta, tip, dijeta, mršavljenje, dijeta, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, glad, žena, dijeta, mršavljenje, načini, ravan trbuh, način, 7 dana, un dijeta, dijeta, mršavljenje, debljanje, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, paradajiz, dijeta, pećinski ljudi, dijeta, oprez, mršavljenje, užitak, strategija, dijeta, proteini, prehrana, višak kilograma, Strah od ugljikohidrata, karbofobija, integralnog brašna, riža punog zrna, dijabetes, ugljikohidrati, normalan rad organizma, gubljenje kilograma, mitovi o mršavljenju, FastDiet, manjkavost prehrane, hrana, dijabetes, ko
Novo istraživanje pokazuje da kumin u prahu pomaže u gubitku kilograma, smanjenju tjelesnih masnoća i prirodnom poboljšavanju nezdrave razine kolesterola u krvi
Znanstvenici sa Sveučilišta medicinskih znanosti u Iranu formirali su dvije grupe, a svaka se sastojala od 44 žene koje imaju problema s pretilošću ili viškom kilograma. U razdoblju od tri mjeseca ove dvije grupe žena savjetovane su o zdravoj prehrani te im je napravljen meni u kojem unose 500 kalorija manje na dan. Prva grupa ispitanika u to je vrijeme jela tri grama kumina u prahu na dan umiješanog u 140 grama jogurta. Druga skupine žena konzumirala je istu količinu jogurta bez dodatka kumina.

Nakon tri mjeseca, članice grupe koje su konzumirale jogurt s dodatkom kumina izgubile su oko 1 4 kilograma naspram ispitanica iz druge skupina. Provedeno istraživanje još je impresivnije kada se uzme u obzir podatak da su sudionice iz prve grupe izgubile 14,64 posto više masnoća od onih iz druge (4,91 posto masnoće).

Kako je došlo do velikih promjena u kilaži od samo žličice kumina na dan? Bitan je razlog taj što ovaj djelotvoran začin sadrži filosterole - biljnu kemikaliju poznatu po sprečavanju zadržavanja kolesterola u tijelu. Kako je riječ o prvoj studiji koja dokazuje da ovaj začin pomaže pri gubitku kilograma, znanstvenici smatraju da to čini i zato što ubrzava metabolizam.

Želite li isprobati čudotvorno djelovanje kumina na kilažu? Budući da običan jogurt i nije baš najbolja ideja za konzumiranje ovog začina, postoje mnogo ukusniji načini na koji možete iskoristiti njegove blagodati.

Dodajte nekoliko žličica kumina u prahu u svoj omiljeni recept s pečenim povrćem. Kumin će se odlučno stopiti sa slatkim krumpirom, bundevom, mrkvom, tikvicom i cvjetačom.

Kumin također možete dodati u mješavinu češnjaka u prahu, luka i paprike u prahu kako biste stvorili svoj začin za ukusne meksičke tacose. Za sendviče i umake dodajte malo kumina u prahu u majonezu ili humus. U blagi umak od avokada (guacamole) dodajte žlicu ili dvije kumina u prahu za bolji okus. Kumin u prahu također možete kombinirati uz pečeni slanutak ili orahe.

Tportal.hr