Riješite se suhe kože lica uz pomoć mlijeka

suha koža, prirodna maska, pomladiti , lice, koža, hrana, zdrava koža

Preparati od mlijeka i jogurta se vrlo jednostavno pripremaju i odlično se kombiniraju sa ljekovitim i začinskim biljkama, te voćem ili povrćem. Zbog toga se od njih mogu napraviti različite maske. Poznato je da se Kleopatra svakodnevno kupala u mješavini meda i mlijeka kako bi sačuvala mladolik izgled i elastičnost kože.

Suha koža lica dobiva intenzivnu njegu upravo uz pomoć mliječnih proizvoda. Mlijeko odlično hrani suhu kožu, te usporava njezino starenje. Punomasno mlijeko ima veću prednost kada su u pitanju tretmani ljepote jer sadrži više masnoća za hidratizaciju kože. Osim mlijeka, u njezi kože vrlo dobrim se pokazao i jogurt koji pomaže i u njezi kože sklone aknama.

Maska za suhu kožu lica

Sastojci:

-1 čajna žlica jogurta
-1 čajna žlica mlijeka (najbolje punomasnog)
-1 čajna žlica maslinovog ulja
-nekoliko kapi čaja od kamilice
-nekoliko kapi eteričnog ulja lavande (po želji)

Priprema:

Pomiješajte 1 čajnu žlicu jogurta, 1 čajnu žlicu maslinovog ulja, nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko kapi čaja od kamilice. Nanesite na prethodno očišćeno lice, blago umasirajte i ostavite da djeluje 30 minuta. Isperite mlakom vodom i primjenjujte ovu masku dva puta tjedno.

Ova maska je odlična za njegu suhe kože koja je sklona pucanju, perutanju i dehidraciji. Odlično ublažava i crvenilo u slučaju osjetljive kože.

Izvor: kiwi.hr