Isprobajte ove prirodne maske protiv prištića

kožni problemi, nastanak prištića i akni, hormoni, prehrana, prištići, njega lica, prištići, upozorenje, problemi, prištići, lijek, savjeti, prištići, miteseri, uklanjanje, akne, hrana, koža, prištići, lice, koža, tipovi, akne, otkriće, istraživanje, akne, jedinstveni dijelovi tijela , internet, prištići, čaj od metvice, pogreške, prištići, koža, sumpor, akne, koža, aterom , prirodna maska, prištići, doktorica za prištiće, prištići

Gotovo ne postoji osoba koja se nije susrela s prištićima, aknama ili bubuljicama. Neki od mogućih faktora nastanka su bakterije, lijekovi, genetika, kozmetički preparati te uska odjeća. Valja imati na umu kako su jedni od najčešćih uzroka nastanka prištića povećana razina muških spolnih hormona koji uzrokuju povećano lučenje sebuma iz lojnih žlijezda.

Sebum se ponekad nakuplja na površini kože i začepljuje pore što dovodi do pojave prištića. Asocijacija na prištiće su svakako tinejdžerske godine, one kada divljaju hormoni. Valja imati na umu kako do prištića može doći i zbog prehrane, posebice nezdrave, masne i začinjene hrane. Donosimo savjete kako se na prirodan i efikasan način riješiti dosadnih prišteva.

Češnjak

Napravite masku koja je zasnovana na sumporu. Sve što je potrebno jest usitniti nekoliko češnjeva češnjaka te nanijeti ih na prišt nekoliko puta tijekom dana.

Limunov sok

Svježe iscijeđen sok od limuna nanesite na kožu. Osim što uklanjanja akne, limun smanjuje vidljivost ožiljaka te poboljšava ten.

Soda bikarbona

Napravite smjesu od sode bikarbone i vode. Nanesite smjesu na prištiće i ostavi neko vrijeme da djeluje. Nakon toga operite masku s lica.

Jogurt i med

Zagrijte žličicu meda zagrijte te ju pomiješajte sa žlicom prirodnog jogurta, srednje masnoće. Gotovu smjesu nanesite na akne i ostavite 10-20 minuta, a onda isperite lice.

Izvor: dnevno.hr