Prerano rođeno dijete oživjelo na majčinim prsima

inkubator
. Dok je djevojčica Emily dobro podnijela porođaj, liječnici su se borili za život njezinog brata i nažalost izgubili bitku. Usprkos svim pokušajima maleno srce dječaka prestalo je kucati.

Mladim roditeljima je odmah rečeno da dječak nije preživio. Teškog srca Kate i David su odlučili rastati se s djetetom i Kate ga je položila na svoja prsa, počela mu pričati o njegovoj sestrici, milovala ga i opraštala se kad je odjednom maleni Jamie udahnuo i počeo se pomicati. Liječnici su objasnili roditeljima kako su to samo refleksi tijela i da ne treba gajiti nadu - no, bili su sasvim u krivu.

U sljedeća dva sata maženja i razgovaranja s djetetom, mali Jamie je bio sve jači i boljeg stanja. Kate mu je na usnice stavila malo svog mlijeka i dijete je to osjetilo i počelo pomicati glavicu kao da traži dojku. Kad je otvorio oči i zgrabio tatin prst, sreći roditelja nije bilo kraja.

Liječnici su bili potpuno iznenađeni razvojem događaja i nisu mogli objasniti što se dogodilo. Jedino objašnjenje koje imaju jest da su ga toplina majčinog tijela i ljubav koju je primao od oba roditelja u kritičnom trenutku doslovno vratili u život.

Svoj ponos, sreću i čudo koje su doživjeti, ovi roditelji danas zdravih blizanaca, željeli su podijeliti sa svijetom te su svoju priču ispričali na jutarnjem showu Today, NBC NEWS-a.

roditelji.hr