Pozitivna strana moderne pošasti: Kako Facebook može biti dobar za tebe i tvoje zdravlje

Facebook, oglas, muškarac žena, Facebook, prijevara, Facebook, društvene mreže, Facebook, roditelji, djeca, špijuniranje, Facebook, profili, prijatelj, Facebook, direktor, seks, virtualni seks, Facebook, neznanac, Facebook, twitter, Facebook, vjenčanje, serija, internet, Hrvatska, prisluškivanje, Facebook, preljuba, Facebook, biser, Facebook, alkohol, droga, ovisnost, društvene mreže, prekidi, Facebook, statusi, navike, objave, Facebook, ubojstvo, ovisnost, internet, laži, upoznavanje, on line upoznavanje, Facebook, izjava, Facebook, profili, skrivanje, Facebook, profil, zaljubljenost, vid, računalo, oči, Facebook, zasićenje, Facebook, prijatelji, mržnja, spoj, internet, Facebook, veza, Facebook, zdravlje, pošast, tipovi, internet, upoznavanje, on line upoznavanje, Facebook, korisnici, priča, status, muškarci, on line, vrste, Široki Brijeg, prevara, internet, društvene mreže, vrijeme, poslovanje, Facebook socijalna mreža, otkriće, varanje, varanje, Facebook, dečko, društvene mreže, bo

Facebook je ove godine proslavio velikih 10 godina, a sve što se može čuti o njemu je kako nas "uništava".
No, dosta loših vijesti. Znanstvenici su otkrili kako društvene mreže poput Facebooka zapravo mogu biti jako dobre za naše zdravlje, pogotovo za muškarce. "Muškarci općenito nemaju toliko bliska prijateljstva kao žene, a često im je lakše izraziti se ili zatražiti pomoć online, nego uživo, a dovoljan je jedan pozitivan odgovor da bi im se popravilo raspoloženje", prenosi MSN Living. Koje su još prednosti najpopularnije društvene mreže na svijetu?

1. Podiže samopouzdanje

I to u svega nekoliko minuta. Točnije, prema istraživanju Sveučilišta Cornell, samo 3 minute na Facebooku mogu učiniti da se osjećaš bolje u vezi sebe, iz razloga što si ovdje u mogućnosti birati informacije koje želiš podijeliti s drugima. Bonus? Uređivanje profila najviše podiže samopouzdanje, tvrde znanstvenici.

2. Smanjuje stres

Drugo istraživanje iz Massachusettsa otkrilo je kako se korištenjem Facebooka umiruju otkucaji srca te se smanjuje razina stresa i napetosti.

3. Planiranje odmora

Računica je jednostavna: slike odmora virtualnih prijatelja u nama izazivaju zavist, a ona nas pak potiče da i sami počnemo planirati svoj odmor, daleko od svih. Drugim riječima, ogorčenost izazvana News Feedom na Facebooku budi našu maštu. A svi znamo kako putovanja povećavaju zadovoljstvo. Što se čeka?

4. Promocija

Facebook je odlična stvar za promociju nekog vlastitog talenta. Gotovo dvije trećine muškaraca stavlja svoju umjetnost (glazbu, tekstove, slike) na ovu društvenu mrežu, dok to radi tek 50 posto žena.

5. Gubljenje kilograma

Kako? Dijeljenje svojih ciljeva i napretka može ti pomoći da se osjećaš odgovorno i motivirano, a taj nam se podatak jako sviđa.

6. Povećava kreativnost

Istraživanje Sveučilišta u Melbourneu pokazalo je kako su radnici, koji su pauze na poslu koristili i kako bi pregledali novosti na Facebooku, kasnije bili produktivniji za 16 posto od onih koji to nisu i za 40 posto od onih koji nisu uzeli pauzu uopće.

7. Postajemo pametniji

Barem tako tvrde znanstvenici Sveučilišta u Arizoni, a tko smo mi da se bunimo. Oni su dokazali kako odrasle osobe korištenjem Facebooka poboljšavaju svoju radnu memoriju za čak 25 posto, najvjerojatnije zbog obrade velikog broja informacija pregledavanjem virtualnih novosti. Facebook je tako mala mentalna vježba, a ne samo gubitak vremena.

8. Spoj

Jači spol otkrio je kako se osjećaju sigurnije govoreći stvari online putem, posebno ako je u pitanju upucavanje. Drugim riječima, muškarci će prije curu pozvati na spoj putem poruke u inboxu, nego licem u lice.

9. Informiranost

31 posto žena i muškaraca otkrilo je kako je informiranost glavni razlog zašto koriste ovu mrežu.

Biste li dodali još nešto?

index.hr