Postanite vitki bez imalo muke

Ako vas od same pomisli na mršavljenje boli glava, vjerojatno mislite da morate uvesti drastične i teške promjene u život. No nije baš tako! Nutricionisti tvrde da samo male promjene i razmišljanje o tome što jedete i pijete mogu dovesti do vidljivih rezultata. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta uz koje ćete brzo i lako zablistati vitki u proljetnoj odjeći.
 
 
 
Što više juhe
Prije svakog glavnog obroka pojedite juhu. Najbolja je ona rijetka s puno povrća. Juha je odlična 'tampon zona' između gladi i glavnog obroka. Ona vas sprečava da naglo navalite na konkretnu hranu i donekle vas zasiti, a to će dobro doći vašoj vitkosti. Dokazano je da su ljudi koji jedu juhu mršaviji, stoga bacite se na kuhanje!

S ugljikohidratima polako
Ne kažemo da ugljikohidrate trebate u potpunosti izbaciti, ali nastojte ih konzumirati rjeđe nego dosad. Primjerice, uzmite si jedan tjedan slobodan od ugljikohidrata. To znači da u tih tjedan dana nećete jesti kruh, tjesteninu i sve ostalo što sadržava ugljikohidrate. Umjesto toga, jedite proteinsku hranu i puno voća i povrća. To će otopiti kilograme, a dobro će doći i vašoj probavi.
 
Ne umacima i preljevima
Mnogi nutricionisti savjetuju izbjegavanje gomilanja hrane. Pod tim misle na izbjegavanje dodataka glavnom jelu poput umaka ili preljeva. Vjerovali ili ne, kada biste to počeli izbjegavati, znatno biste smanjili unos kalorija. Ako vam neko jelo nije ukusno, dodajte začine, ali izbjegavajte preljeve. Razliku ćete vrlo brzo vidjeti.

Obratite pažnju na ono što pijete
Možda ne obraćate pažnju, ali kalorije u organizam unosite i kroz niz napitaka koje tijekom dana konzumirate. Kave, sokovi i alkohol mnogi redovito konzumiraju. Problem je što ti napici obiliju kalorijama. Neka prvo mjesto na popisu vaših napitaka ima voda. Kavu si dopustite samo ujutro, i to bez mlijeka ili šlaga. Od sokova birajte one svježe cijeđene. Osim vitkosti, ovakvi napici donose i zdravlje.

Iziđite van i krećite se
Stiglo je lijepo vrijeme i nemojte ga uludo trošiti ispred kompjuterskog ili televizijskog ekrana. Radije iziđite van, popravite si raspoloženje i izgubite kalorije kroz šetnju, trčanje, vožnju biciklom, rolanje ili nešto drugo što volite. Čak i kratka, ali žustra večernja šetnja donijet će vam koristi. Stoga, ne zabušavajte i krećite se!

 tportal.hr