Pomfrit je zdraviji od salate?

Pomfrit, krumpir, brza hrana, istraživanje, zdravlje, krumpirići , savjeti, pečeni krompir, krompiri, Pomfrit, navike, strgano , fast food hrana, brza hrana, zdravlje, brza hrana, stres, savjeti, Pomfrit, Pomfrit, tjedan, jelo, McDonald's, krompiri, pečeni krompir, tajne, restorani, zaposlenici restorana, Pomfrit

Pratili su i njihovu fizičku aktivnost, navike spavanja i učestalost odlaska na WC. Otkrili su da ljudsko tijelo reagira posve drukčije na istu hranu, što uzrokuje nagli rast glikemijskog indeksa kod jedne osobe, kod druge možda neće.

Dakle, u teoriji, jedna osoba može pojesti pržene krumpiriće i ne osjetiti negativne efekte, a drugoj će šećer u krvi porasti nakon salate. Predobro da bi bilo istinito? Jednom sudioniku razina šećera u krvi porasla je nakon što je pojeo bananu, ali ne i nakon keksića s čokoladom, dok je drugom bilo obrnuto.

Jedan sudionik imao je promjene nakon sushija, ali ne i nakon sladoleda, a drugi potpuno suprotno i tako unedogled, piše Večernji.hr. Tajna se krije u genima, stilu života i tzv. ekosistemu bakterija koje se nalaze u njihovom organizmu i zbog njega na određen način reagiraju na hranu.

Dakle, ovo govori o tome koliko bi dijete trebale biti individualizirane i prilagođene određenom načinu na koji osoba prerađuje ili reagira na hranu. Sveukupno, istraživači su poručili reakcije na 46,000 različitih jela. Ovako, kažu znanstvenici, može se napraviti plan prehrane za svaku osobu i smanjiti količina pretilih i bolesnih ljudi.