GOST ŠOKIRAN RAČUNOM Evo koliko koštaju srednji ćevapi i pomfrit u dalmatinskom gradu

ćevapi lepinja
Ilustracija/Shutterstock

U moru velikih poskupljenja, pri čemu su do predsezone prednjačili trgovci, sada visokim cijenama još i više šokiraju ugostitelji.

Posljednjih dana po tome najviše upada u oči Trogir. Iz toga lijepoga dalmatinskog grada, kako je nedavno izvijestila Slobodna Dalmacija, došla su dva velika cjenovna iznenađenja od kojih građanima probija hladni znoj.

Najprije je jedan gost tonik platio sedam eura (oko 13,50 KM), a onda je iz kampa Seget Vranjica došao možda još i jači račun, za kavu s mlijekom, koju je gost platio 4,50 eura (oko 9 KM).

A iz Trogira se Slobodnoj sada javio još jedan gost koji se odlučio počastiti ćevapčićima kod trogirske tržnice. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 eura (13 KM), a pomfrit 4 eura (8 KM). Tako da ga je taj obrok bez pića koštao 10,5 eura (oko 21 KM).

Gost je bio toliko iznenađen da nije stigao fotografirati račun, ali jest cjenik kao dokaz svojih tvrdnji. Trogirski gost je izračunao i kako je to rast od prošle godine za otprilike 40 posto za ćevapčiće i 50 posto za pomfrit, piše Slobodna Dalmacija.

ćevapi lepinja