Ovo su tri velike greške koje svi radimo u toaletu

ples, nužda, greške, toalet

1. Predugo sjedimo

Često se događa da imamo potrebu obaviti veliku nuždu, ali to ne ide "glatko". Zbog toga dugo sjedimo na WC školjki i naprežemo se, a to je velika greška jer tako potičemo razvoj hemoroida.

Ako imate problema s obavljanjem velike nužde nemojte bespotrebno sjediti u iščekivanju nego ustanite, malo prošetajte po domu jer ćete tako brže natjerati probavni sustav da proradi.

2. Previše se brišemo

U ovom slučaju manje je uistinu više. Toaletni papir iritira perianalnu kožu, a to dovodi do svrbeža i upale. Dovoljno je obrisati se jednom ili dva puta, a ako vam je potrebno više to znači da vjerojatno niste do kraja ispraznili probavni sustav. Birajte mekani toaletni papir bez dodanih mirisa i parfema, jer oni manje iritiraju kožu.

3. Brišemo se u krivom smjeru

Mnoge žene nesvjesno rade ovu grešku nakon mokrenja i brišu se od naprijed prema natrag. Na taj način prenose bakterije s rektuma prema mokraćnoj cijevi.

Za razliku od muškaraca, kod žena je mokraćna cijev kratka pa bakterije brže i lakše dopiru do mjehura te uzrokuju urinarne infekcije. Zbog toga se uvijek brišite od naprijed prema natrag.

Izvor: dnevno.hr