Ovo je ulje koje štiti od raka, a intenzivno njeguje i kožu

ulje, koštica marelice, blagodati
Maslinovo, kokosovo, bučino, ulje kima, maka, oraha, sezama, konopljino, bademovo, ulje lješnjaka, ulje od sjemenki grožđa...

Dug je popis zdravih ulja koja igraju veliku ulogu u očuvanju našeg zdravlja.

Jedno od njih je ulje od koštica marelice. Koliko je ljekovito znali su još prije pet tisuća godina u Kini te su ga redovito upotrebljavali za liječenje.

Otada pa sve do danas, ulje od koštica marelice slovi kao ulje koje štiti od raka. To su nam potvrdili i u uljarni Pečarić, smještenoj u slovenskoj Metliki. Obiteljski posao proizvodnje ekološkog ulja, ali i različitih vrsta brašna među kojima je i ono od konoplje, razvijaju godinama. Danas su poznati, između ostalog, i po proizvodnji raznih vrsta ulja.

Ulje koštica marelice dobiva se hladnim tiještenjem i filtriranjem koštica, a bogato je vitaminom B17, A i E te esencijalnim masnim kiselinama poput oleinske i linolne. Zbog svojih svojstva da dubinski njeguje i štiti kožu, ali i liječi od raka kože, pričaju nam na imanju Pečarič, osim što je odličan izbor za mazanje kože, preporuka ga je i piti tri put na dan po malu žličicu kako bi se organizam revitalizirao iznutra.

Ulje koštica marelice pogodno je za njegu najosjetljivije kože pa se preporučuje i za njegu bebine kože te osobama koje imaju bilo kakvih problema s kožom poput melanoma, akni, psorijaze, ekcema, dermatitisa, suhe i prerano ostarjele kože, različitih upalnih procesa kože...

Osim na kožu, ovo ulje blagotvorno djeluje i na kosu, potiče njezin rast, a za to ga je najbolje uzimati oralno.

vecernji.hr