Ove namirnice izbjeljuju zube do savršenstva!

jesen, zdravlje, plastične vrećice, povrće, vijek trajanja, djeca, povrće, učenje, voće, povrće, hladnjak, hormon ethrel, voće i povrće, izbjeljivanje, zubi, voće i povrće, voće, voće i povrće, Svježe voće, pesticidi, voće i povrće, hidratizacija, voda, voće i povrće, zimnica, kvaliteta voća i povrća, c vitamin, spravljanje zimnice, kancerogene tvari, teški metali, zagađenost, voće i povrće, povrće, ishrana, način ishrane, pravilna ishrana, dijeta, namirnice, svaki dan, pesticidi, voće i povrće, pranje, sezonske namirnice, nesezonska hrana, osobe s invaliditetom, farmeri, voće, povrće, životni vijek, istraživanje, voće i povrće, pranje, voće i povrće, pranje, zdravlje, voće i povrće, svježina
Krastavci

Krastavci se sastoje od 97 % vode i bogati su vitaminima i mineralima. Povoljno utječe na upale desni i dobar su izvor prehrambenih vlakana koja održavaju zube bijelima i zdravima.

Naranče

Naranče su krcate kalcijem i vitaminom C. Popijete li dnevno po jednu čašu narančina soka, zubi će vam znatno ojačati. Pomažu i kod bolnih desni, a s obzirom na to da reguliraju kiselost u ustima, potiču izlučivanje sline koja je prirodno sredstvo za čišnjeće zubi i usne šupljine. Bijeli dio narančine kore, albedo, obiluje flavonoidima i drugim antikancerogenim spojevima. Trljajte albedo po zubima pa isperite usta vodom - odmah ćete primijetiti razliku u bjelini zubi.

Banane

Banane su iznimno zdrave. Njihov unutarnji dio kore najbolji je za izbjeljivanje zubi: uzmite unutrašnji dio kore i lagano ga trljajte po zubima dvije minute. Snaga minerala poput kalija, magnezija i mangana apsorbirat će se u zube i izbijeliti ih.

Jabuke

Pravo je vrijeme za izbjeljivanje zubi - jabukama. Kao i naranče, jabuke potiču stvaranje sline u ustima te automatski smanjuju karijes snižavanjem bakterija. Jabučna kiselina je pak izvrsna za izbjeljivanje zubi. Čiste žute mrlje i plakove iz korijena zubi. Jedite ih cijele, s korom za najbolji učinak.

Jagode

Jagode sadrže vitamin C, a one svježe obiluju kiselinom koja pomaže u čišćenju površinskih mrlja sa zubi. Dodate li izgnječenim jagodama malo sode bikarbone, imate savršenu pastu za izbjeljivanje zubi. Mekom četkicom nanesite takvu pastu na zube i držite pet minuta, a potom iščetkajte i isperite.

Izvor: dnevno.hr