Oprez! Pegla za kosu je opasnija nego što mislite

Gotovo da i ne postoji žena duge kose koja barem jednom nije upotrijebila peglu za ravnanje kose. To potvrđuje i statistika koja objašnjava kako svaka treća žena u svom domu ima peglu za kosu, a četvrtina spomenutih ne želi izaći iz kuće bez ovog jutarnjeg rituala.

Ravna kosa u posljednjih nekoliko godina je postala pravi hit, a popularna Rachel frizura zahvaljujući Jennifer Aniston i seriji 'Prijatelji' osvojila je žene diljem svijeta.

No najnovija istraživanja su pokazala kako su nove pegle prava opasnost za vašu kosu, a redovito korištenje iste vašu će kosu pretvoriti u istanjenu i beživotnu. Isto tako često peglanje uzrokuje ispadanje isušene kose koja postaje sve neravnija.

Stručnjaci objašnjenje pronalaze u novoj tehnologiji. Nekadašnjim, čeličnim peglama je trebalo dvadesetak minuta da postignu odgovarajuću temperaturu potrebnu za izravnavanje kose, dok ove nove s keramičkom podlogom u samo jednoj minuti postignu temperaturu i do 220 stupnjeva.

Upravo temperature iznad 180 stupnjeva su odgovorne za oštećenje kose kojoj više ne mogu pomoći nikakva zaštitna sredstva.

Ako ste i vi jedna od onih čija je kosa izgubila na kvaliteti, možda je vrijeme za pauzu i ultra hranjivi tretman poput maske ili pakunga za kosu koji će joj vratiti život i sjaj.

Isto tako koristite četke za kosu bez metalnih iglica odnosno one četke od prirodne dlake, a ako već ne možete bez ispeglane kose uložite u kvalitetnu pegle koje imaju regulaciju temperature kako biste ju mogli držati ispod 180 stupnjeva.

IZVOR: zadovoljna.hr