Novootvoreni laboratorij potvrdio da svaki peti muškarac nije otac svome djetetu

varanje, test

...ruke u gnjevu na snahe dižu svekri i svekrve, očevi se odriču djece, a sve zbog novootvorenog laboratorija u kojem se preko DNK analize brzo i lako može dokazati očinstvo.

Od kada su se testovi počeli raditi, pokazalo se da svaki peti muškarac nije otac svome djetetu, što je izazvalo histeriju muškog življa u Čačku i njegovoj okolici. Laboratorij je od tada došao pod opsadu, djecu na ispitivanje u jutarnjim satima prije vrtića poskrivećki dovode tate, kako bi se i papirom i pečatom uvjerili da dijete stvarno vuče njihove gene.
- Dovode ih a da majke o tome ništa ne znaju, i s velikom mukom dočekuju rezultate koji budu gotovi za 10 do 15 dana. Svega smo se nagledali, i suza radosnica i suza od teških muka. Bilo je i tučnjava i vrlo potresnih scena. Dolazi nam i puno seoskih bakica, kao dođu na sajam, a onda svrate kod nas raspitujući se o testu - potvrđuju iz laboratorija.
Pamti se i tragikomična situacija kada su na testiranje snahu priveli muž joj i njegovi roditelji, i u istom sastavu došli po kuvertu oko koje su se žene odmah potukle. Svekrva je završila s puno više modrica, potpuno bespotrebno jer je analiza pokazala kako snajka ipak nije švrljala. Po Ivanjcu se ova priča naveliko prenosi, a posebice njezin epilog, mučni razvod koji se dogodio ubrzo nakon velike tučnjave.

Slobodna Dalmacija