Nevjerojatna biljka koja sprječava rast stanica raka i štiti od smrtonosnog MSG-a!

Studije koje su također provedene na štakorima pokazuju kako đumbir uspješno zaustavlja rast i progresiju stanica raka prostate za 56 posto. Zanimljivo je da đumbir pomaže u liječenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, gušterače, debelog crijeva, dojke i kože.
Većina nas koja povremeno navrati u veliki trgovački lanac kupujući osnovne životne namirnice na odjelu voća i povrća imala je priliku uočiti čudnu i izvitoperenu biljku imena đumbir. Iako nije lijepa naizgled i time vam na prvi pogled ne ulijeva povjerenje u njenu konzumaciju, ova biljka se koristi već tisućama godina zbog svojih ljekovitih svojstava.

Đumbir je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana. Latinski naziv ove biljke je Zingiber officinale, a potječe iz Kine. Rastom podsjeća na trsku, a može narasti više od 1 metra u visinu sa kopljastim lišćem. Izvitopereni podanak kojeg kupujemo u trgovini (i konzumiramo) je oštrog i prodornog okusa. Jedan je od omiljenih začina u azijskoj kuhinji, a najviše se troši u Indiji. Od davnina je poznat i na Bliskom istoku i južnoj Europi gdje se koristio također kao začin i lijek.

LIJEČI OD PREHLADE DO RAKA

U nadolazećim hladnijim danima sve je više oboljelih od prehlade i gripe. Upravo đumbir ima nevjerojatnu sposobnost liječenja raznih viroza i gripa koje danima mnoge ljude „prikuju" za krevet. Osim što je izvanredna pomoć kod gripe i što vam daje mogućnost da ozdravite jeftinije i mnogo zdravije od konvencionalnog liječenja antibioticima, đumbir liječi čitav niz bolesti: ublažava simptome kod artritisa (za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema), jača imunitet, pomaže kod mučnine, hemoroida, grčeva, migrena (glavobolje), kašlja, proljeva (generalno pomaže kod probavnih smetnji), plinova, podrigivanja, opstipacije, spore cirkulacije (poboljšava cirkulaciju i sprječava nastajanje krvnih ugrušaka, srčanih problema, menstrualnih grčeva, pomaže kao oblog kod otoka, snižava šećer, kolesterol, sprječava rast stanica raka, izbacuje toksine iz organizma (posljednje istraživanje pokazalo da pomaže kod oporavka organizma nastalog pod konzumacijom smrtonosnog MSG-a), afrodizijak, antibakterijsko, antifugicidno i antivirusno djelovanje, poboljšava pamćenje, detoksificira organizam, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa, te pomaže u njegovu liječenju.

Posljednje istraživanje je pokazalo kako đumbir može ukloniti štetu nastalu konzumacijom mononatrijeva glutaminata (MSG) koji je poznat kao toksin koji zaista narušava zdravlje, a mnoge studije su pokazale kako đumbir uspješno uništava stanice raka i to bez ikakvih popratnih toksičnih efekata. Studije koje su također provedene na štakorima pokazuju kako đumbir uspješno zaustavlja rast i progresiju stanica raka prostate za 56%. Zanimljivo je da đumbir pomaže u liječenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, gušterače, debelog crijeva, dojke i kože.

Aktivni sastojak đumbira gingerol uspješno zaustavlja rast stanica raka debelog crijeva i jajnika - inducira apoptozu (smrt stanice) i autofagocitozu (samo-razgradnja stanice).

Izvor: dnevno.hr