Namirnice koje treba izbjegavati u jesen

trbuh, mršavljenje, salo, trbuh, hrana, pivski trbuh, pivo, penis, pivo, trbuh, pivski stomak, količina, salo, trbuh, mršavljenje, namirnice, jesen, izjegavanje, debljanje, zdravlje
U jesenjem razdoblju, kada hara najviše virusa i bakterija, najvažnije je voditi računa o svom imunitetu. Kako biste to uradili, izbjegavajte ove namirnice.

Šećer

Šećer nije dobar za vaš imunitet zbog toga što nema nikakve nutritivne vrijednosti, dok s druge strane potiče gojenje i loše utječe na zdravlje zuba. Nutricionistica Susan Levin također naglašava da visoka razina šećera u krvi umanjuje sposobnost organizma da se izbori s bakterijama i virusima. Umjesto šećera, raznih čokoladica i keksića, navalite na voće, tako ćete se zasladiti i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

Žitarice i bijeli kruh

Ugljikohidrati doprinose povećanju razine šećera u krvi. „Prosječna osoba se davi u šećeru", kaže klinička nutricionistica Kathie Swift. Rafinirana zrna žitarica i kruh brzo se pretvaraju u glukozu kada ih želudac probavi. S obzirom na to da nije lako „odustati" od ovih namirnica, posebno za doručak, nutricionist savjetuje da umjesto toga jedete zob s bananama i cimetom.

Brza i masna hrana

Osim što su „kalorijska bomba", postoji još jedan razlog zašto bi trebali smanjiti unos masne, pržene i brze hrane - negativno utječe na sposobnost organizma da odgovori na infekciju. Umjesto prženog mesa, na primjer, koje sadrži dosta zasićenih masti, ponekad jedite grah ili povrće kako biste unijeli dovoljno bjelančevina.

Mliječni proizvodi

Mnogi mliječni proizvodi u sebi sadrže dosta šećera, tvrdi nutricionistica Levin. Osim toga, postoji i izravna veza između mliječnih proizvoda i zdravlja respiratornih organa. Sir, mlijeko, sladoled i ostali mliječni proizvodi mogu otežati rad dišnih organa, pa bi ih zato trebali izbjegavati, posebno u razdoblju kada imate takvih zdravstvenih problema.

Alkohol

Nije ništa strašno ako, na primjer, jednom tjedno popijete čašu vina, ali ukoliko redovno konzumirate alkohol, pokušajte smanjiti unos. Alkohol negativno utječe na imunološki sustav i otežava organizmu izboriti se s prehladama, virusima, bakterijama. Stručnjaci kažu da se jedno alkoholno piće neće loše odraziti na zdravlje, ali više od tri pića itekako hoće.

mondo.rs