Najučinkovitija japanska dijeta: S bananama do manje kilograma

Istraživanja su pokazala da su samo dvije banane dnevno dovoljne za 90-minutni trening. Ukoliko ste i vi ljubitelj banana, ova dijeta će vam vjerojatno prijati, a najbolje pored svega je što zaista nećete osjećati glad.
Za nedjelju dana možete skinuti i do pet kilograma viška, ali prije nego što počnete da je prakticirate obvezno se konzultirajte sa svojim liječnikom i nutricionistom.

DORUČAK
Pojedite samo bananu. Ukoliko budete gladni i nakon 15 minuta, slobodno pojedite još jednu. Ne bi trebalo da jedete drugo voće za doručak, ali ako mislite da vam banana neće biti dovoljno, možete pojesti i dvije-tri žlice kuhane riže.
Jedite samo zrele banane.

RUČAK I VEČERA
Večerajte najkasnije do osam sati navečer, mada bi bilo idealno da jedete do 18 sati. Što se tiče namirnica za ručak i večeru, niste ograničeni izborom i možete jesti ono što biste i inače jeli. Međutim, trudite se da porcije budu manje, kao i da izbjegavate deserte.
Japanke su poznate po vitkoj liniji, ali one se trude da nakon ručka nikada ne budu sasvim site. Također ne bi bilo loše da izbjegavate ugljene hidrate, bijeli kruh, bijelu rižu, šećer i bijelo brašno.

SAMO VODA
Tijekom dijete jedina tekućina koja vam je dozvoljena je isključivo voda, mineralna ili obična. Trudite se da voda koju konzumirate bude sobne temperature.
Kada je pijete, pijte je u malim gutljajima, nemojte se „nalivati". Tijekom dana možete popiti jednu kavu, čaj ili svježe cijeđeni sok.
U posebnim prilikama dozvoljena vam je i čaša piva ili vina.

UŽINA
Oko tri sata poslije podne možete pojesti dvije kockice crne čokolade ili niskokalorični kolačić. Krafne, sladoled, čips, grisini i slične grickalice nisu dozvoljene.
Naravno, bilo bi bilje da za užinu pojedete jednu voćku, ali ukoliko žudite za slatkišima, nemojte se ustručavati.

RANO U KREVET
Trudite se da odete na spavanje najkasnije do ponoći.

VJEŽBAJTE AKO ŽELITE
Tijekom ove dijete nije neophodno vježbati, ali ukoliko želite, samo naprijed. Ipak trudite se da što više pješačite.

VODITE DNEVNIK
Vodite dnevnik kako se osjećate i što se jeli tijekom dana. Također, na internet možete naći dosta foruma i razmijeniti iskustva s drugima koji su na ovom režimu ishrane, piše Blic