Najčešći razlozi zašto nove mame nisu lude za seksom!

Stop

...bez bojazni mogu li ozlijediti dijete i slično. Kada beba dođe, seksualni nagon se pretvori u besciljno zurenje u vašu bebu kao da ništa druga na svijetu ne postoji.

Je li djetetu dovoljno toplo, zašto plače, je li gladno, hoćete li se znati nositi s majčinstvom samo su neka od pitanja koje si majke postavljaju gledajući u svoju malenu štrucu. Borba s pelenama, dojenjem i nesanicom nisu baš najbolji prijatelji urednog seksualnog života.

Nakon poroda vagina svake žene treba odmor. Žene su tada previše iscrpljene da uopće i pomisle na seks. Nakon mjesec dana polako ćete se početi osjećati kao prije poroda. Partner je sada već sigurno spreman za seks, no jeste li i vi?

Težak porod može zahtijevati duži oporavak, a osim toga, važno je i kako se osjećate u glavi. Ako osjećate da niste spremni, recite to partneru.

Većina dana svake majke prolazi u dojenju, podrigivanju, presvlačenju i pokušajima odmora za vrijeme bebinog spavanja. Kada bi to točno trebalo biti vrijeme za seks? Nakon mjesec dana većina majki još uvijek osjeća bolove od poroda.

Rodilje često budu frustrirane zbog nakupljenih kilograma kada se suoče s činjenicom da nisu jedna od onih sretnica koje iz bolnice nakon poroda izlaze mršavije nego kada su zatrudnjele. Muški dodir će ih dodatno podsjetiti na višak kilograma.

Bolne grudi sada hrane vaše novorođenče, više nisu predmeti za zabavu i igru vašem partneru. Pokušajte na lijep način to objasniti partneru. Pritom imajte da umu da se očevi nakon dolaska djeteta osjećaju poprilično zapostavljeno, ipak se sve sada vrti oko bebe.
Uključite tatu u sve aktivnosti, pa će lakše razumjeti zašto vam ne preostaje energije za seks.

index.hr