Najbolji način kako se brzo otrijezniti i riješiti dosadnog mamurluka

mamurluk, mamurluk, vježbanje, sud, Njemačka, mamurluk
Važno je znati da čak i ako možete poboljšati budnost i svijest, nemojte voziti ili donositi važne odluke, sve dok alkohol potpuno ne izađe iz vašeg sustava. Ovisno o tome koliko ste alkohola konzumirali, može potrajati do nekoliko sati da se alkohol metabolizira iz tijela.

Ne postoji ništa što možete učiniti kako bi se smanjila koncentraciju alkohola u krvi, ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako bi se osjećali 'opreznije' i izgledali trijeznije:

1. Kava
Kofein može pomoći da se osjećate budnije, ali ne 'razbija' alkohol u tijelu. I samo zato što se osjećati svjesniji, ne znači da vam rasuđivanje nije narušeno i da niste opijeni od alkohola u svom sustavu.

2. Hladan tuš
Hladni tuševi neće pomoći u snižavanju alkohola u krvi, ali od njega kratoročno možete biti budniji i živahniji. Zapamtite ipak da hladni tuševi mogu biti povezani sa šokom i gubitkom svijesti kod nekih pijanih osoba. Ako pokušate ovaj pristup, pametno je da druga osoba bude s vam u stanu.

3. Jelo i piće
Jedenje i pijenje tekućine (ne alkohola), tijekom i poslije pijenja mogu usporiti apsorpciju alkohola u krvotok. Pijenje puno vode može pomoći kod dehidracije i ispiranja toksina iz tijela. I voćni sokovi koji sadrže fruktozu i vitamine B i C mogu pomoći jetri ispirati alkohol više uspješno. Iako pijenje soka može pomoći metabolizirati alkohol, to ne utječe na simptome opijenosti.

4. Spavanje
Spavanje je najbolji način da se otrijeznite. Spavanje omogućuje tijelu da se odmori i oporavi. Čak i kratki odmor može pomoći. Ali što više spvate, osjećat ćete se trijeznije, a daje će dobiti više vremena da obavi svoj posao i metabolizira alkohol.

5. Vježba
Vježba može pomoći probuditi tijelo i također može pomoći da alkohol brže metabolizira. Nakon vježbanja, možete biti svjesniji, ali i dalje smanjenje prosudbe.

6. Aktivni ugljen
Neki ljudi tvrde da im aktivni ugljen pomaže kod mamurluka, iako nema dokaza koji bi to potkrijepili. No, tko zna, možda će baš vama pomoći.