FOTO  Mostar: Održano zanimljivo i korisno predavanje o zdravoj prehrani sportaša

Klaudija Marić, prehrana

Organizatorica je bila prof. Klaudia Marić, trenerica taekwondo klubova Cro Star Mostar i Široki Brijeg. Predavanje je organizirano za članove navedenih klubova i njihove roditelje, a predavač je bio Apollonas Kapsalis, osobni trener i nutricionist iz Grčke.

„Svrha predavanja je bila upoznati roditelje ali i djecu sa zdravom prehranom, jer je danas šećer u svemu, a prehrana je jako važna za uspjeh sportaša, pogotovo kad trebaju održavati kilažu za određenu kategoriju." rekla je Klaudia Marić.
Apollonas Kapsalis je i sam bio sportaš, bavio se i borilačkim sportovima, a predavanje je bilo usmjereno na djecu sportaše. Istakao je koliko je važna uloga roditelja u uspjehu njihovog djeteta, pa su roditelji dobili puno zanimljivih i praktičnih savjeta. Objasnio je što se događa u organizmu djeteta ako se nepravilno hrani i kakav učinak to onda ima na njegov rezultat u sportu.

''Fitness Industrija vam prodaje proteinski prah prepun aditiva, sladila i što je najgore - sojina lecitina. Dok vi mislite da vam proteinski prah pomaže povećati mišićnu masu, on se u stvari igra s vašim hormonima jer je soja fitoestrogen. Protein treba doći u svom prirodnom obliku praćen blagotvornim mastima'', kazao je u svom predavanju Apollonas Kapsalis, koji inače aktivno piše za časopise i blogove o keto prehrani.
Predavanju je nazočilo oko 100 članova i roditelja, kao i treneri navedenih klubova Damir Šunjić, Miran Đorđevski i Boris Knezović. Nakon predavanja je uslijedilo mnoštvo pitanja, na koja je Apollonas odgovorio, a svi nazočni su mogli probati i njegovu zdravu čokoladu i zdrave gumene bombone.

„Klub u svemu nastoji olakšati troškove roditeljima. Kao što klub financira odlazak sportaša na turnire, tako klub vodi računa i ovakvim stvarima, koji su pored treninga također jako bitni. Želim se zahvaliti Kosači na osiguranom prostoru, a troškove predavanja je pokrio klub. Ovim predavanjem smo započeli suradnju s Apollonasom Kapsalisem i njegovom suprugom, koja je prevodila, i već se radujem projektima, koje u budućnosti planiram realizirati s ovim stručnjakom, a sve to za dobrobit naših članova i sportaša." dodala je Klaudia Marić.