Moćan sok od 3 sastojka koji 'guta' proljetni umor

Moćan sok od 3 sastojka koji 'guta' proljetni umor

Ako ste i vi njegove žrtve, sok od naranče i lanenog ulja pomoći će vam da brzo vratite energiju. Jednostavni šećeri koje naglo unosimo u organizam konzumacijom slatkiša brzinsko su rješenje za podizanje energije koje traje između 15 i 40 minuta.

Dugotrajniji učinak pružit će vam upravo naranča u kombinaciji s lanenim uljem. Ona je bogata vitaminom C, kalcijem i folnom kiselinom, a ulje je tu da uspori uzlazak voćnih šećera iz naranče u krvotok i tako osigurava ravnomjerno stvaranje energije u trajanju od nekoliko sati.

To nije jedina prednost korištenja ove zdrave namirnice. Također će vam pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća, a recentna medicinska istraživanja prokazala su da redovito korištenje lanenog ulja smanjuje povišeni krvni tlak.

Nutricionisti preporučuju da se koristi kao dodatak prehrani, ali bez termičke obrade jer bi kuhanje na visokoj temperaturi uništilo zdrave masnoće u ulju. Stoga ga dodajte u gotova jela, umake, salate i juhe.
Sok od naranče i lanenog ulja možete konzumirati svakodnevno, a njegova priprema je brza i jednostavna.

Sastojci:

3 oguljene naranče
1 žlica lanenog ulja
1 dcl hladne vode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte. Ako nemate blender, ručno iscijedite sok od naranče, u njega dodajte ulje i vodu pa dobro promiješajte.

Izvor: zadovoljna.hr