Mobiteli uzrokuju nesanicu i glavobolju

telefon, broj, zdravlje, mobitel, glavobolja, mobilna telefonija, prijenos broja, mobiteli, virus, RAK, mobiteli, mostarci, razgovor, hercegovački vicevi, gazda, mobitel, zdravlje, rak mozga, Njemačka, duvanjskim gastarbajterima, Hrvatska dijaspora, dijaspora, prisluškivanje, mobitel, telefoniranje, kazna, cijene, nove cijene
U studiji je sudjelovalo 36 žena i 35 muškaraca u dobi od 18 do 45 godina. Neki od ispitanih su primili količinu radijacije jednaku onoj koju emitira mobilni uređaj za vrijeme razgovora. Ostali su bili podvrgnuti lažnoj radijaciji.

Osobe koje su bile izložene stvarnoj radijaciji su teže zaspale i ušle u fazu dubokog sna, u kojoj su i kraće ostale.

Radijacija iz mobilnog uređaja se povezuje sa dijelom mozga koji je odgovoran za kontrolu stresa. Korištenje mobitela prije spavanja može uzrokovati određenu dozu stresa koja ometa organizam u procesu spavanja.

Ovo je ujedno i razlog zašto mnogi stručnjaci preporučuju da ugasite svoje mobitele preko noći i ne koristite ih za razgovore neposredno prije spavanja. Bitno je napomenuti da mobitel zrači samo u periodu kad pričate na njega ili šaljete, odnosno primate poruku.

IZVOR: budi.in