Med i mlijeko najbolja prirodna obrana od bolesti

med, mlijeko, zdravlje, virusi, prehlada, borba, med, mlijeko, lijek, mliječni proizvodi, mlijeko, hidratizira kožu
...i dijabetes tipa 2, a neka istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od nastanka raka dojke i debelog crijeva. Med je odličan zaslađivač, izvor energije, odličan je za mršavljenje jer potiče potrošnju masti, poboljšava izdržljivost, a ima antibakterijska, antifuginalna i antioksidativna svojstva. Vjerojatno već imate med i mlijeko u svojoj kuhinji, a rijetko razmišljate o tome koliko su ta dva sastojka moćan lijek.

Evo zašto je fantastična kombinacija meda i mlijeka

Njega kože

I med i mlijeko imaju antimikrobna svojstva. Ta osobina je još bolja kada se ta dva sastojka pomiješaju. Brojna sredstva za čišćenje lica se rade pomoću mlijeka i meda. Zanimljivo je da se ova kombinacija koristi u raznim lječilištima širom svijeta. Pomiješajte 3 kašike toplog mlijeka i 1 kašičicu meda, vaticu umočite u smjesu i očistite lice.

Izdržljivost

Čaša mlijeka i 2 kašike meda u jutarnjim satima će poboljšati izdržljivost tokom dana. Mlijeko sadrži proteine, a med potrebne ugljikohidrate. Mlijeko i med mogu piti sve osobe, neovisno o dobi i spolu.

Usporava starenje

Istraživanja su pokazala da mlijeko i med djeluju na cijelo tijelo, ne samo na kožu kada je starenje u pitanju. Ljudi u mnogim starim civilizacijama (Grci, Rimljani, Egipćani i Indijanci) su pili mlijeko i med kako bi očuvali svoju mladost.

Antibakterijsko djelovanje

Istraživanje je pokazalo da kombinacija mlijeka i meda ima veću djelotvornost na Staphylococcus (gram-pozitivna kuglasta bakterija) nego mlijeko i med zasebno.

Probava

Šalica toplog mlijeka s 2 kašičice meda će pomoći kod zatvora, nadutosti i crijevnih bolesti.

Respiratorne bolesti

Toplo mlijeko je odličan lijek za prehladu i kašalj, kao i med. Spojimo li njihova svojstva, dobit ćemo još bolji lijek.

Dobar san

Bolje od čaše toplog mlijeka pred spavanjem je čaša toplog mlijeka sa kašičicom meda. Previše šećera će razbuditi i uznemiriti, ali sasvim malo glukoze javiće vašem mozgu da isključi oreksin, neuro prenosnik koji je odgovoran za budnost tokom dana.

Izvor: Lijek iz prirode