Kućni lijekovi u čije se djelovanje zaklinju i liječnici

seksualni život, namirnice, libido, testosteron, kućni lijekovi, lijekovi, sol, presoliti, preslano jelo, sol, krvni tlak, povišeni krvni tlak, srčani udar
Med

Koristite za: Manje posjekotine i opekline, kašalj i grlobolju

Kako djeluje: Većina nas stavlja med u čaj da umiri grlobolju, ali se već stoljećima koristi i za liječenje rana. Pregledom istraživanja utvrđeno je da med pomaže i kod liječenja umjerenih opeklina, a nedavna nizozemska studija izdvojila je protein defensin - 1, koji ima antibakterijsko djelovanje.

Pokušajte ovo: Nanesite topao med na manju posjekotinu ili blažu opeklinu, a mjesto potom zaštitite gazom - zavoj mijenjajte jednom dnevno. Ipak, ako imate opeklinu ili ranu koju prate oteklina, groznica ili bol, konzultirajte se s liječnikom jer ćete možda trebati antibiotik.

Sol

Koristite za: sinuse, grlobolju

Kako djeluje: Kada pomiješate sol s vodom u većoj koncentraciji od soli u našem tijelu, to će izvući tekućinu iz tkiva.

Pokušajte ovo: Za grlobolju, otopite pola žličice kuhinjske soli u čaši vode i jednostavno isperite grlo. Za sinuse, uzmite čistu bocu s uskim grlom ili tzv. neti pot, napunite ga istom mješavinom, nagnite se iznad umivaonika i ulijte u nosnicu. Koristite samo sterilnu vodu ili prokuhanu i ohlađenu na sobnu temperaturu.

Čaj od mente

Koristite za: probavne smetnje, bol u trbuhu

Kako djeluje: Ulje u listu mente i njezina stabljika smiruju mišiće probavnog trakta, olakšavaju protok plinova i probavne smetnje. Ako su bolovi uzrokovani refluksom - kiseli osjećaj žarenja u prsima - izbjegavajte ovaj čaj (može pogoršati stanje opuštanjem donjeg sfinktera jednjaka, što omogućuje želučanoj kiselini da se vraća u jednjak).

Zobene pahuljice

Koristite za: ekcem, opekline, osip

Kako djeluje: Zob sadrži fitokemikalije s protuupalnim svojstvima koje smiruju svrbež i upaljenu kožu. Većina liječnika preporučuje korištenje fine koloidna zobi, no poslužit će svaka vrsta.

Pokušajte ovo: Zobene pahuljice sameljite u fini prah. Uspite ih u kadu s toplom vodom i potopite se na 15 minuta. Ako koristite koloidnu zob, samo je direktno stavite u kadu s vodom.

IL/health.com