Korisni trikovi protiv neprijatelja vitke linije - nesvjesnog prejedanja

apetit, TEŠKA HRANA, treba biti umjeren., Smanjite porcije, šećer, vježbati u društvu, aktivnosti, fizičke aktivnosti, trbuh, debiljina, pismo, kilogrami, debljina, žene, debljanje, debljina, kalorije, razlozi, prejedanje, vitkost, debljina, debljina, rizik, RAK, debjlanje, debljina, dijeta, astma, debeli ljudi
. No, rješenje postoji - samo trebate poslušati ova tri savjeta koja nudi nutricionist dr. Walter Willet, predavač na harvardskoj školi zdrave prehrane.

Dr. Willet upozorava na opasnost "nesvjesnog jedenja" i nudi tri trika kako mu doskočiti.

1. Uredite prostor na kojem obično jedete - dr. Willet smatra da smo skloniji pojesti previše u neurednoj kuhinji ili blagovaonici, a najgore je, stručnjak, jesti s nogu, dok gledamo TV ili "zujimo" po kuhinji. Stoga preporučuje organiziranje kutka za blagovanje, urednog i ukusno namještenog, na kojem nam ništa neće odvlačiti pažnju. Na taj način znat ćemo točno koliko smo pojeli i kad bi trebalo reći "dosta".

2. Ne dovodite se u napast - poznata je stvar da nije dobro ići u kupovinu hrane praznoga želuca, no trebalo bi pripaziti i na jedan, nešto suvremeniji fenomen: obilje fotografija hrane i recepata po portalima i društvenim mrežama. "Vidite li da je netko od vaših prijatelja na Facebooku objavio fotografiju neke poslastice, a gladni ste, teško da ćete se zadovoljiti samo jabukom", upozorava dr. Willet.

3. Pripazite kad jedete u društvu - dok ste u društvu svojih bližnjih ili prijatelja, pazite da se ne zapričate i pojedete previše. Ako ste pozvani na zabavu, nemojte doći gladni. Ako ste na dijeti, unaprijed smislite izgovor koji neće uvrijediti domaćine, a vas će ispričati od isprobavanja hrane koja se ne uklapa u vaš režim prehrane. Jedan od njegovih prijedloga je iskušana fraza: "Djeluje jako ukusno, no stvarno sam se prejela/prejeo za ručak"

slobodna dalmacija