Kod pojedinih domova zdravlja u HBŽ uočene brojne nepravilnosti

posao, posao u inozemstvu, razgovor za posao, posao iz snova, zaposlenje, BIH, radnici, Rotavirus, Mostar, Hercegovina, uhićenje, bolnica, mito, bolovanje, Hercegovina, liječnik, smjena, Mostar, Ljuba Praljak, Mostar, zdravlje, bolnica, Split, dijete, pacijent, pacijenti, BIH, prava, anketa, Mostar, građani, građani BiH, liječnici, Mostar, anketa, građani, prava pacijenata, HNŽ, zdravstvo, zdravstvo, obećanja, Široki Brijeg, logoped, Mostar, šutnja, anketa, prava pacijenata, HBŽ, zdravstvo, anketa, prava pacijenata, okrugli stol, Posušje, liječenje, prava, okrugli stol, Livno, zdravstvo, muškarac, žena, liječnici, razgovor, istraživanje, sprdex, most, kondomi, županija, pacijenti, pacijentice, pacijent, Tomislavgrad, zdravstveno vijeće, HBŽ, pacijenti, studenti, učenici, Mostar, HBŽ, lijekovi, lijekovi, svinjska gripa, AH1N1 virus, ginekolog, korisni savjeti, žene, zabrinutost, parcitipacija, zdravlje, peticija, ambulanta, Mostar, anketa, anketa, zdravstvo, Sarajevo, Sarajevo, medicina,
...o potrošnji lijekova u zdravstvenim ustanovama Hercegbosanske županije koje su osiguranicima Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije propisivali liječnici domova zdravlja.

Kontrolori u Zavodu proveli su analizu u mjesecu listopadu 2015. godine u 5 domova zdravlja s područja Hercegbosanske županije, te sačinili Informaciju koja je razmatrana na sjednici. Iz nje se jasno vidi kako su kod pojedinih domova zdravlja uočene brojne nepravilnosti u vođenju zdravstvenih kartona. Sukladno tomu Vlada je zadužila Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije da uradi detaljnu analizu potrošnje lijekova za 2015. godinu i izvrši pripreme za informatizaciju zdravstvenog sustava s ciljem veće kontrole potrošnje lijekova i rada zdravstvenih ustanova.

Na zahtjev Federalnog ministarstva rada i socijalne politike Vlada je na sjednici dala pozitivno mišljenje na prednacrt Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Vlada je donijela Uredbu o uvjetima i načinu prodaje šumskih drvnih sortimenata porijeklom iz državnih šuma na području Hercegbosanske županije. Donošenjem Zakona o šumama Hercegbosanske županije proistekla je obveza Vlade Hercegbosanske županije da na prijedlog korisnika šuma, u ovom slučaju ŠGD "Hercegbosanske šume", donese navedenu Uredbu. Cilj donošenja ove Uredbe je utvrditi opće uvjete i načine prodaje šumskih drvnih sortimenata iz državnih šuma na području Hercegbosanske županije.

Razmatrano je i usvojeno Izvješće o radu, te donesena Odluka o odobravanju naknade Ispitnom povjerenstvu za polaganje ispita za vozača motornih vozila.

Vlada je donijela Odluku o signaturi akata Vlade Hercegbosanske županije i tijela uprave za 2016. godinu.

Vlada je dala suglasnost ministrici Mirjani Stojsavljević-Petraković da u ime Ministarstva pravosuđa i uprave potpiše Ugovor o osiguravanju bolničke zaštite za korisnike kojima je određen privremeni prisilni smještaj u zdravstvenoj ustanovi u izvanparničnom postupku i za korisnike kojima je izrečena mjera sigurnosti u kaznenom postupku.

Usvojeno je izvješće o radu Povjerenstva za tehnički prijem izvedbenih radova na izgradnji bazne postaje Eminovo selo, te dana suglasnost na prijedlog Rješenja o isplati naknade za rad.

Vlada je donijela Odluku o prihvaćanju Javne ustanove „Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske" Banja Luka kao nositelja izrade Prostornog plana Hercegbosanske županije za razdoblje 2008. - 2028. godina.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.