Kako započeti uspješan dan?

Kako započeti uspješan dan?
Do ručka osjećate se već odlično. Već ste napravili mnogo toga, a želite dan iskoristiti maksimalno i postići još više.

Neki dani ne idu ni približno tako dobro. Zapravo za većinu ljudi tipičniji su ovi drugi. Stavljate budilicu na ponavljanje nekoliko puta i prekasno ustajete. Preskačete doručak, a prvih nekoliko sati jutra potrošite pokušavajući pronaći neki važan folder ili odgovarajući na emailove. Već stiže ručak, a vi još ništa niste napravili, a pretpostavljate kako ni popodne neće biti bolje.
Vjerojatno znate da ako vam jutro krene dobro da će dobar biti i ostatak dana. Jer kada uhvatite pravi tempo, sve ide lakše, pa slijedi nekoliko savjeta koji će vam pomoći imati uspješna jutra.

Ustanite na vrijeme
Nećemo reći ustanite rano, jer nismo svi ranoranioci. Ustati na vrijeme znači namjestiti alarm dovoljno rano da se ne osjećate užurbano pri spremanju za posao. Najčešće, ustanete li samo 10 ili 15 minuta ranije jutra se transformiraju iz stresnih u mnogo opuštenija.

Pojedite zdrav doručak
Svi znamo koliko je doručak bitan, a ipak ga mnogi preskaču. Bez obzira bila težina stvar koja vas zanima ili ne, doručak je ključan. On će vam dati energiju za dobar rad i koncentraciju. Žitarice s mlijekom, jaja, salama, pašteta... izbor je na vama. Važno je da doručkujete.

Planirajte dan
Kada uđete u ured oduprite se porivu da prvo provjerite mailove, naravno osim ako radite u tehničkoj podršci. Prvih nekoliko minuta provedite planirajući. Koji su to mali, a hitni zadaci i što sve treba biti učinjeno danas.

Minimalizirajte prekide
Ako vas netko ili nešto prekine u poslu trebat će vam nekoliko minuta da ponovno vratite fokus. Ako previše vremena trošite odgovarajući na tuđe nepotrebne upite vjerojatno biste se trebali reorganizirati.

Nemojte se gubiti
Produktivnost je pozitivna spirala koja se nastavlja neprekidno ukoliko ostanete usredotočeni. Na poslu radite značajan posao, a što manje „dangubite". Ako već morate sjediti negdje osam sati tada to vrijeme iskoristite maksimalno.
Covermagazin.com