Kako se osjećati i izgledati bolje?

S dolaskom proljeća počela je i potraga za fitnesom koji će nam vratiti snagu i formu, kozmetičkim tretmanima koji će nas zauvijek, ili barem ovoga ljeta, riješiti celulita, te namirnicama koje će nam pomoći da izgubimo višak kilograma. Niti zvuči niti je jednostavno, ali ako zaista želite u sve toplijim danima izgledati i osjećati se bolje, jedino je rješenje početi odmah s pravilnom prehranom i redovitom tjelovježbom. Najprije treba organizam osloboditi otrova nagomilanih tijekom zimskih mjeseci, koji utječu na prijevremeno starenje, lošu probavu, problematičnu kožu, ali i brojne bolesti. Detoksikacija je važna u optimiziranju zdravstvenog stanje, te postizanju vitalnosti i dugovječnosti. Iako se detoksikacija preporuča u proljeće i jesen, čišćenje našeg organizma trebalo bi zapravo provoditi svakodnevno.

Your Body Jana & Detox
Kako bi podsjetili na važnost detoksikacije organizma, Jana, prirodna izvorska voda i Limoni parfumerije udružili su se u projektu Your Body Jana & Detox.
"To je prvi put da Limoni organizira akciju vezanu uz detoksikaciju, i to je smjer kojem ćemo i ubuduće težiti, jer znamo da ljepota ne dolazi samo izvana nego i iznutra", ističe Petra Rojnić, voditelj marketinga za Limoni parfumerije u Hrvatskoj.
Svim kupcima u Limoni parfumerijama sastavljen je osobni plan detoksikacije i njege za tijelo, te organizirana predavanja nutricionistice dr.sc. Darije Vranešić Bender. Dosad su održana predavanja u Zagrebu i Rijeci, a 12.5. na redu je Split. Termine savjetovanja na kojima možete doznati više o prirodnim načinima detoksikacije, provjerite na stranici www.limoni.hr.

Savjeti za pravilnu prehranu i detoksikaciju
Za provođenje uspješnog plana detoksikacije trebate se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila. Iako se većina pravila odnosi na prehranu, nije ih teško slijediti jer, osim što je proljeće doba za buđenje našeg organizma, i priroda se budi i nudi nam pregršt šarenih zalogaja u kojima možemo uživati bez grižnje savjesti. Zato neka temelj vaše prehrane bude voće i povrće, uz suzdržavanje od masnog mesa i mesnih prerađevina, slastica te rafiniranih namirnica, te hrane koja sadrži aditive i konzervanse. "Svakako neka u prehranu bude uključeno bobičasto voće, dan možete započeti sa žitaricama, kao međuobrok dobrodošli su orašasti plodovi, a za ručak dobar izbor može biti primjerice losos. Za večeru uživajte u maštovitim toplo- hladnim salatama, začinite ih kvalitetnim maslinovim uljem, a uz njih odlično ide i čaša crnog vina!", savjetuje dr.sc, D.Vranešić Bender. Detoksikacija bi trebala trajati 3-4 tjedna, i biti praćena tjelovježbom.

Voda daje život
Kako kod detoksikacije moramo paziti da u svoj organizam unosimo što zdravije i prirodnije namirnice, izvorska voda Jana, bez ikakvih konzervansa i aditiva, neizostavni je element u oslobađanju tijela od toksina. Jana je nastala prije svega u vrijeme potpuno nezagađene prirode, zaštićena pod slojevima stijena koje je i danas čuvaju od svih vanjskih onečišćenja. Jana osvježava, potiče izmjenu tvari u organizmu i sastavni je dio pravilne prehrane. Pomaže tijelu u oslobađanju od toksina, čisti ga i obnavlja iznutra.
"Prirodna izvorska voda Jana savršeno se uklapa u plan detoksikacije, jer osigurava potrebnu tekućinu za eliminaciju štetnih tvari iz ogranizma.Blago lužnati pH izvorske vode Jana u skladu je s pH vrijednošću naše krvi. Voda nadoknađuje i vrijedne minerale, u Jani je tako prisutan silicij koji je uključen u sintezu kolagena i elastina, važnih za obnovu kože. Potrebno nam je oko dvije litre vode dnevno ili oko osam čaša", objašnjava dr.sc. D.Vranešić Bender.

zena.hr