Kada treba leći i koliko dugo spavati za savršen izgled

spavanje san, spavanje, san, zdravlje, san, doktori, organizam, spavanje, san, spavanje
Ako želite da odlazak na počinak ima maksimalne efekte ‘beauty sleepa', optimalno vrijeme za odlazak u krevet je 21:45, a najbolje vrijeme za buđenje 6:55 minuta. Dakle, najbolji učinak za vaš fizički izgled imat će prosječan san od 9 sati i 10 minuta, prenosi 24sata.

Utvrdili su to britanski znanstvenici, na temelju istraživanja o učincima duljine sna na fizički izgled, koje su provodili za britansku tvrtku Sealy UK, koja se bavi proizvodnjom i prodajom madraca.

Kod ispitanika koji su spavali 9 sati i 10 minuta primijećeno je da im je koža blistavija te da imaju bistriji pogled i općenito bolji ten.

Iako je vrijeme odlaska u krevet puno ranije nego što je većina odraslih ljudi navikla, stručnjak za spavanje Neil Robinson kaže kako mnogi troše puno novca da bi izgledali i osjećali se dobro, a zaboravljaju da kvalitetniji noćni san čini čuda za naš cjelokupni izgled.

- Pritom treba uzeti u obzir i kvalitetu sna, te učiniti sve što je moguće kako biste stvorili okoliš u kojem možete ugodno i mirno spavati - ističe on za The Mirror.