Kad godine pristignu, starjeti s užitkom ili propadati?

I eto vas na raskrižju na kojem morate odlučiti kakav će vaš život biti u nadolazećim godinama. Hoćete li starjeti s užitkom ili propadati? Hoćete li se i dalje držati stare paradigme borbe s tijelom kako biste ga prisilili na poslušnost? Hoćete li i dalje tuđim potrebama davati prednost pred svojima i uzimati "gorivo" u obliku prerađene hrane, šećera, kofeina, tjeskobe i čiste snage volje? Ili ćete sići s puta koji vodi u bolest, krhkost i slabiju kvalitetu života te početi živjeti odvažno, kao da mislite ozbiljno?, tako kaže dr. Christiane Northrup, ona koja očito zna tajni recept za blistavost, zdravlje i vitalnost, legendarna autorica svevremenskog klasika „Žensko tijelo, ženska mudrost", čiji je novi „biser" „Boginje ne stare" u Hrvatskoj u sklopu biblioteke „Makronova" objavila Planetopija.

- Knjiga „Boginje ne stare" namijenjena je ženama svih dobi koje uživaju u svome životu i žele iskusiti kako život može biti još bolji. Godine možemo dočekivati s užitkom, a ne užasavati se promjena i očekivati propadanje.

Odbacite zablude o starenju, otkrijte što sve s godinama može poći po dobru u tijelu te kako ostvariti ravnotežu i zdravlje bez obzira na dob i trenutno zdravstveno stanje. Nisam željela napisati knjigu o zdravlju koja će žene uplašiti u pogledu starenja i uputiti ih kako da se pripreme za sve strahote koje bi im se mogle dogoditi: od bolesti dojki do bolesti srca i maternice. Nisam željela secirati žensko tijelo na komadiće i reći ženama neka se pridržavaju ovih deset savjeta kako im se određeni komadić ili cijeli sustav ne bi raspao. Takav sam pristup zdravlju odavno prerasla.

Ako želite specifičan savjet o tome kako imati zdrave grudi, kako hraniti tijelo dobrom, zdravom hranom i kako izgledati sjajno iz godine u godinu, sve to pronaći ćete u ovoj knjizi. Pronaći ćete i zamisli koje će vas potaknuti da odustanete od zabluda o ženama i našemu međusobnom odnosu te o našemu odnosu prema vlastitom tijelu i Zemlji - zabluda koje su žene usvojile i zbog kojih stare, kaže dr. Northrup, vodeća zagovornica medicine koja prihvaća jedinstvo uma, tijela, emocija i duha.

Northrup je ginekologinja, nekadašnja klinička docentica ginekologije i porodništva na Medicinskom koledžu Sveučilišta Vermont, autorica više bestselera, vizionarka na području ženskog zdravlja.

Nakon desetljeća provedenih na prvoj crti svoje profesije, na radnom mjestu ginekologinje i porodničarke, život je posvetila pomaganju ženama da žive uistinu radosno tako što će naučiti kako mogu blagotvorno utjecati na svoje zdravlje.
Međunarodno je poznata po svojem osnažujućem pristupu ženskom zdravlju i dobrobiti te poučava žene kako da budu zdrave i snažne u svakom stadiju života i potiče ih stvarati zdravlje na svim razinama povezivanjem s vlastitom unutarnjom mudrošću.

Kao vlasnica tvrtke, liječnica, nekadašnja kirurginja, majka, spisateljica i predavačica, dr. Northrup uvažava pojedinačnu i kolektivnu sposobnost za rast, slobodu, radost i ravnotežu. Dr. Northrup vezu sa svojom zajednicom diljem svijeta održava preko internetske radijske emisije Flourish!, Facebooka, Twittera, mjesečnog e-glasnika i web-stranice www.drnorthrup.com .