Jedna voćka dnevno može produžiti vaš životni vijek za nekoliko godina!

voćka, voće, život
Zasigurno vas ne iznenađuje činjenica da je voće zdravo i kako bi ga svaka osoba trebala uključiti u svoj jelovnik.

Međutim, vjerojatno niste svjesni činjenice koliko je voće zaista zdravo i da redovita konzumacija voće može direktno utjecati na produljenje vašeg životnog vijeka.

Prema istraživanju koje je objavljeno u New England Journal of Medicine kontinuiranom konzumacijom već samo 100 g voća dnevno možete produžiti vaš životni vijek za nekoliko godina.

Na činjenicu koliko je jednostavno utjecati na produljenje životnog vijeka ukazuje informacija da 1 jabuka srednje veličine teži oko 100 g.

Istraživači su 7 godina pratili životne navike više od pola milijuna odraslih kineskih osoba.

Istraživanjem su utvrdili da su osobe koje su dnevno prakticirale pojesti i samo 1 komad voća smanjile njihov rizik od smrti koja je posljedica srčane bolesti. Navedeni rizik umanjen je za čak 1/3.

U istraživanje su bile uključene i muške i ženske osobe, pušači i nepušači, osobe koje izvode fizičke aktivnosti, ali i one koje ih ne izvode.

Uobičajeno je promatrana skupina ljudi konzumirala voće poput jabuka i naranča.

Utvrđeno je kako izbor voća nije presudan za krajnji pozitivan rezultat konzumacije istoga, ali je presudno da se prije konzumacije voće termički ne obrađuje.

Ukoliko vam svježe voće nije dostupno adekvatni izvor vašeg zdravlja možete potražiti i u zamrzivaču. Prema nekim spoznajama svježe zamrznuto zrelo voće ponekad sadrži mnogo više kvalitetnih nutritivnih sastojaka u odnosu na voće koje određeni vremenski period stoji na policama trgovina s prehranom.

Ukoliko se odlučite za konzumaciju voća u obliku smoothieja kojeg niste samostalno pripremili obratite pažnju da se u njemu ne nalaze i dodani nepotrebni šećeri.

index.hr