Izluđuje vas hrkanje? Izliječite ga jednim od ovih prirodnih načina!

Uz njih, "pate" i oni koji spavaju u istoj prostoriji. Upravo se zbog toga nastoji doskočiti hrkanju, a najbolji su prirodni načini. Osim toga, hrkanje može biti i vrlo opasno pa ga treba ozbiljnije shvatiti, javlja rapidhomeremedies.com.
Hrkanje možete tretirati nekim od ovih prirodnih načina:

Maslinovo ulje

Ljekovito je za štošta, pa tako i za hrkanje kojega se možete osloboditi. Stručnjaci predlažu jednu do dvije žličice maslinova ulja svaku večer prije spavanja. Ponavljajte postupak nekoliko dana.

Žalfija

Biljka žalfija ima i antiupalno djelovanje, ali i blagotvorna je na krvni tlak te nivo šećera u krvi koji regulira. Šaka listova žalfije, jabukov ocat (nekoliko žličica) i ručnik sve je što vam treba za lijek koji vas može trajno osloboditi hrkanja. Skuhajte vodu, stavite lišće u nju, nagnite se i pokrijte glavu ručnikom te udišite. Dodajte tome žličice jabukova octa.

Đumbir

Nekoliko komada svježega đumbira, te čarobno djelotvorne voćke, stavite u posudu s velikom šalicom vode. Sve to prokuhajte tri do četiri minute pa prekrijte poklopcem i pustite da odstoji. Nakon 5 minuta dodajte med, promiješajte i popijte. Konzumirajte vrlo ukusan napitak 3 do 4 puta dnevno.

Bijeli luk

U narodu se nerijetko može čuti da ljuta hrana pomaže protiv hrkanja jer suši nazalne kanale pa smanjuju gomilanje sluzi koja blokira sinuse te otežava disanje. U svakom slučaju, bijeli luk prije spavanja, uz večeru ili bez dodataka, zasigurno pomaže protiv hrkanja, provjereno.

Čaj od koprive

Odlučite li se za čaj, sve što vam treba je jedna žlica suhih listova koprive i šalica tople vode. Prelijte koprivu prokuhanom vodom, pustite da odstoji pet minuta pa popijte čaj. Tri takva čaja dnevno pomažu protiv hrkanja.