Hranom pobijedite PMS !

lijek, pms, zena.hr, raspoloženje, djevojke, udaja, psihologija, pms, hrana, bol, histerija, vibrator, žene, žene, pms, ludilo, djevojka, vagina, blagdani, depresija, jugovina, oprez, zdravlje, problemi, priča, muškarci, živci, navike, romantika, muškarci, žene, stres, zdravlje, razlozi, otkriće, bolest, uzrok, pms, žene, žena, luđaci, luđakinje, uspjeh, hrana, pms, pobjeda, žene, agresija, agresivnost, zima, stres, koraci, savjeti, majstori, južina , jugovina, stres, zubi, škripanje zubima, depresija, bol
Pametnim odabirom pobijedite PMS, a da se pritom ne udebljate. Ženama koje se svakoga mjeseca moraju suočavati s PMS-om, nikako nije lako. Osim naglih promjena raspoloženja, muči ih i žudnja za hranom. Slatko, slano ili kiselo? Ovisi o trenutku. Baš zbog tih žudnji žene se tijekom PMS-a često udebljaju. Doskočite predmenstrualnom sindromu pametnim odabirom namirnica koje će ublažiti sve tegobe.

Orašasti plodovi
Tijekom PMS-a žene su vrlo emocionalno osjetljive i zato su sklone naglim promjenama raspoloženja. Kako biste smirile živce, birajte hranu koja će vas umiriti. To su orašasti plodovi bogati magnezijem i omega-3 masnim kiselinama koje će vam omogućiti potrebno smirenje. Naoružajte se, dakle, špinatom, cjelovitim žitaricama, orasima i drugim orašastim plodovima koji će vam tijekom PMS-a biti najbolji prijatelji.

Voće i povrće
U dane PMS-a organizam i sam traži puno zdravije hrane kako bi se zaštitio od stresnih hormona. Zato svakako unosite u organizam puno voća i povrća, a posebno se preporučuje ono koje obiluje vodom. Iako je tijelo u tim danima ispunjeno tekućinom, dodatni unos tjerat će ga na čišćenje.

Konkretna hrana za jedan obrok
Kako se ne biste mučili, nemojte sebi uskraćivati konkretnu ukusnu hranu za kojom žudite. Ne morate pretjerivati, ali za jedan obrok dnevno priuštite sebi sjajnu hranu u kojoj uživate. To može biti jastog, sir i fino vino. Ili teleći odrezak s ukusnom salatom. Izbor je vaš, ali budite umjereni.

Hrana bogata vlaknima
Jedna od neugodnijih popratnih pojava tijekom PMS-a je opstipacija, odnosno zatvor. To izaziva nadutost i može biti bolno. Kako se s tim ne biste mučili, birajte hranu bogatu vlaknima poput smeđe riže, mahunarki i drugog vlaknastog povrća. Osim što ćete pomoći crijevima, organizam ćete napuniti i potrebnom energijom.

Sladoled
Organizam tijekom PMS-a traži i tzv. hranu za utjehu. U tu kategoriju ulaze slastice i ugljikohidrati. Mnogo žena tijekom tih dana žudi za čokoladom ili tjesteninom s punomasnim sirom. Nastojite ne jesti takvu hranu jer ćete sebi napraviti medvjeđu uslugu. Nakon brzog zasićenja, samo ćete se još lošije osjećati. Kada vas uhvati želja za hranom za utjehu, jedite sladoled. On će vas zadovoljiti, a neće ostaviti loše posljedice.

tportal.hr