Gdje griješite kod korištenja dezodoransa?

Koristite krivi proizvod

Dezodorans i antiperspiranti nisu ista stvar. Jedni služe za osvježenje pazuha i suzbijanje neugodnih mirisa, a drugi za suzbijanje znojenja i uglavnom sadrže aluminijev klorid. Očito je bolje koristiti dezodorans s obzirom na to da znojenje ima važnu biološku funkciju, no s druge strane, ako se pretjerano znojite, antiperspirant je bolji izbor.

Stavljate svoj proizvod u krivo doba dana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete staviti dezodorans bilo kad tijekom dana, no najbolje vrijeme za korištenje antiperspiranata je večer, kad se manje znojimo. Na taj će se način antiperspirant bolje spojiti s kožom prije intenzivna znojenja koje se događa tijekom dana.

Ne stavljate dovoljno proizvoda

Ponekad jednostavno nije dosta samo jednom proći antiperspirantom po pazuhu. Ako želite biti sigurni da se u ključnom trenutku nećete pretjerano znojiti, malo bolje namažite pazuha kako biste pokrili sve znojne žlijezde.

Koristite stik s mirisom

Svrbe li vas pazusi? Žene koje imaju ekceme ili neki drugi oblik osjetljive kože trebale bi izbjegavati dezodoranse s jakim mirisima. Takvi proizvodi često mogu iritirati kožu. Prije no što kupite nešto, isprobajte to na ručnom zglobu ili se jednostavno držite dezodoransa bez mirisa.

Koristite isti proizvod cijeli život

Ako svakodnevno stavljate neki proizvod na pazuhe, a svejedno se znojite više no što biste htjeli ili imate problema s neugodnim mirisom, vjerojatno biste trebali pronaći neki drugi dezodorans ili antiperspirant.

Nije nemoguće kako su vam se znojne žlijezde prilagodile proizvodu koji ste do sada koristili pa on više nema istu učinkovitost. Povećana količina znoja pod rukom pridonosi bujanju mikroba koji dodaju neugodnom mirisu pazuha.

Izvor: tportal.hr